Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Schloss Möhren
Kasteelwoningen
2 - 8 personen
vanaf € 495 per week

Vakantie op een kasteel in Zuid-Duitsland

Schloss Möhren in Zuid-Duitsland (Beieren) biedt vier verschillende vakantiewoningen, voor 2 tot 8 personen. Verrassend, kleinschalig en gastvrij zijn misschien wel de beste typeringen die bij dit bijzondere plekje passen. Dit voormalige jachtslot ligt midden in het prachtige natuurpark Altmühltal, in Beieren en is een unieke locatie voor jouw vakantie.

Vakantie vieren op Schloss Möhren

Het authentieke kasteel torent boven het dorpje uit. De ligging is fantastisch, hoog boven de pastelkleurige huizen van het dorpje Treuchtlingen. De torens en kasteelmuur zijn karakteristiek en tegelijkertijd imposant. In dit schitterende landschap van boerenvelden en bossen verhuurt kasteelvrouwe Sandra vier leuke vakantiewoningen, elk met een geheel eigen sfeer.

Een heerlijke plek voor iedereen die wil genieten van de rust en een perfecte uitvalsbasis voor wie veel wil ontdekken. Schloss Möhren ligt namelijk middenin het Altmültal, een groot natuurpark met mooie wandelroutes, stadjes met een eeuwenoude historie, praktisch aan de Romantische Straße (tussen Nördlingen en Donauwörth) en veel, heel veel meer.

Bijzonder overnachten op het kasteel

Het landgoed is privé bezit en er heerst een rustige landelijke sfeer. Met vier vakantiehuizen is het kasteel een kleinschalig vakantieadres met de accommodaties ruim verdeeld over het terrein. Schloss Möhren heeft drie torens, waarvan twee als vakantiewoning te huur zijn en één echte Rapunzeltoren, alleen te bezoeken tijdens de rondleiding.

De romantische Torenwoning (2-4 pers.) kijkt uit over een beeldschoon dal met een idyllisch beekje. Het vakantiehuis ligt op de 1e etage en in de oude doorgang onder de toren is een lounge bereik die in de zomer heerlijk schaduwrijk en koel is.

De Poorttoren (2-4 pers.), verstopt boven de poortdeur, heeft een aparte indeling. Direct bij de entree tref je de badkamer met authentiek bad op pootjes, gevolgd door de keuken en de romantische woon- slaapkamer. Met als extra, een stoere zolder boven de gehele woning met een palletbed gemaakt voor alleen echte ridders en prinsesjes.

Het Schweizerhaus (6 pers.) staat los van het kasteel, is modern ingericht en heeft drie slaapkamers.

De voormalige Portierswoning (8-pers.) ligt op de begane grond in Schloss Möhren. Dit vakantiehuis is gezellig, helemaal in de kasteelsfeer en met drie eigenwijze slaapvertrekken.

Worden jouw kinderen ridders en prinsessen?

Er is zoveel te beleven dat je, zeker met kinderen, het kasteel niet hoeft te verlaten. Voor ridders en prinsessen is een vakantie op een kasteel altijd spannend. Laat je fantasie op hol slaan bij het zien van de vluchttunnel die uitgegraven wordt. Luister naar de boeiende verhalen van kasteelvrouwe Sandra tijdens de rondleiding door het jachtslot. Je kinderen kunnen tijdens de vakantie een echte ridder of prinses worden. Ga op zoek naar de schat die verstopt ligt buiten de poort of neem hamer en beitel mee voor de fossielen die je ‘in de achtertuin’ van Schloss Moehren kunt vinden.

Toch een dagje eropuit? Vanuit Schloss Moehren wandel je het natuurgbied Altmühltal in. Bossen, heuvels, vergezichten, wandelpaden… je bent alleen op de wereld. Grote kans dat je tegen een ree ‘botst’. In de omgeving liggen charmante Duitse stadjes met historische centra. Slenter door de straten van Nordlingen en bewonder de gevels in Eichstätt.

Ook buiten de slotmuren is het vriendelijk geprijsde Playmobil Funpark (het kasteel ligt tussen Playmobile Funpark en Legoland in) een aanrader. Je hoeft je nooit te vervelen, er valt meer te beleven dan in één vakantie past.

Je hond mee op vakantie naar Schloss Möhren

Neem je hond tijdens de vakantie gerust overal mee naar toe. Samen wandelen en daarna naar een Biergarten? Geen probleem, er staat zelfs een bak water klaar. Ga naar het hondenstrand of een koele beek op loopafstand. En heb je zin in een gave kanotocht? Nog leuker met je hond erbij!

De Portierswoning heeft een omheinde tuin. Maar ook rond het landgoed kan je hond volop rennen, in de weide en velden vol wilde bloemen.

P.S. Je mag niet naar huis zonder te hebben gegeten in het Gasthaus in het nabijgelegen dorpje Haag. Schnitzels tot over de rand van je bord, goede pommes en potten bier in een authentiek Duitse setting. Doen!

(foto’s @monumentenfoto – www.monumentenfotograaf.nl)Schloss Möhren Schlossstrasse 50 91757 Treuchtlingen

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: