Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Schloss Möhren
kasteelwoningen
2 - 7 personen
vanaf € 495 per week

Vakantie op een kasteel

Schloss Möhren in Treuchtlingen; verrassend, kleinschalig en gastvrij zijn misschien wel de beste typeringen die bij dit bijzondere plekje passen. Dit voormalige jachtslot ligt midden in het prachtige natuurpark Altmühltal, in Beieren.

Unieke locatie

Het authentieke kasteel torent boven het dorpje uit. In het schitterende landschap van boerenvelden en bossen verhuurt kasteelvrouwe Sandra vier leuke vakantiewoningen, elk met een geheel eigen sfeer. Een heerlijke plek voor iedereen die wil genieten van de rust en een perfecte uitvalsbasis voor wie veel wil ontdekken. Schloss Möhren ligt namelijk middenin het Altmültal, een groot natuurpark met mooie wandelroutes, stadjes met een eeuwenoude historie, praktisch aan de Romantische Straße (tussen Nördlingen en Donauwörth) en veel, heel veel meer.

Kasteeltoren

Schloss Möhren heeft drie torens, waarvan twee als vakantiewoning te huur zijn en één echte Rapunzeltoren, alleen te bezoeken tijdens de rondleiding. Van de andere twee torens zijn eigenwijze vakantiewoningen gemaakt. De romantische Torenwoning (2-4 pers.) kijkt uit over de omgeving. De Poorttoren (2-4 pers.), verstopt boven de poortdeur, heeft een aparte indeling. Direct bij de entree tref je de badkamer met authentiek bad op pootjes, gevolgd door de keuken en de romantische woon- slaapkamer. Met als extra, een stoere zolder boven de gehele woning met een palletbed gemaakt voor alleen echte ridders en prinsesjes. Het Schweizerhaus (6 pers.) staat los van het kasteel, buiten de poorten. De voormalige Portierswoning (7-pers.) ligt op de begane grond in Schloss Möhren. Dit vakantiehuis is gezellig en authentiek ingericht en heeft een oppervlakte van 85m².

Ridders en prinsessen

Voor ridders en prinsessen is het slot altijd spannend. Buiten de slotmuren is het vriendelijk geprijsde Playmobil Funpark (het kasteel ligt tussen Playmobile Funpark en Legoland in) een aanrader, maar in de nabijheid van het slot op jacht gaan naar echte fossielen is natuurlijk veel stoerder. Je hoeft je nooit te vervelen, er valt meer te beleven dan in één vakantie past.

(foto’s @monumentenfoto – www.monumentenfotograaf.nl)Schloss Möhren Schlossstrasse 50 91757 Treuchtlingen

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: