Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzondere vakantiewoningen
Vraag jij je altijd af waar je bijzondere vakantiewoningen kunt vinden? Bijzonder Plekje heeft een selectie gemaakt van unieke huizen, op een mooie locatie, sfeervol ingericht, fijn om te zijn.

Unieke vakantiehuizen in Nederland

Ontdek alle woningen »

De mooiste vakantiewoningen vind je zo

Een fijne accommodatie voor je vakantie vinden kan een hele zoektocht zijn. Want waar vind je nou eigenlijk de mooiste vakantiewoningen? Er zijn zoveel aanbieders dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is de beste vakantiewoning voor de een dat niet vanzelfsprekend voor de ander. Daarom vind je op Bijzonder Plekje een veelzijdig aanbod aan vakantiewoningen. Zo vind je makkelijk de beste vakantiewoning voor jou.

Een van de bijzondere vakantiewoningen op Bijzonder Plekje: het Scandinavisch uitziende Boshuis Nij Hildenberg.

Een fijne woning voor je vakantie

Het begint allemaal met de locatie en omgeving. Zoek je iets in Zeeland, of kies je voor de Waddeneilanden of de Veluwe? Doe je ogen dicht en stel je voor waar jouw vakantiehuis moet staan. Midden in het bos misschien, of in de duinen vlak bij de kust? Of wil je juist graag in een stad of dorp verblijven, met terrasjes en bezienswaardigheden op loop- of fietsafstand?

Alleen echt bijzondere vakantiewoningen

Dan wordt het tijd om een selectie te maken. Grote parken zonder karakter vallen af: we gaan voor kleinschalige accommodaties op een prachtige plek en met een sfeervolle inrichting. Waar gaat jouw voorkeur naar uit: een modern vakantiehuis met een hip interieur, een hutje op de hei dat rust en eenvoud uitstraalt of nog iets anders dat helemaal bij jou past?

Eethoek met stoere eettafel en doorkijk naar de zithoek met grijze bank in vakantiehuis Friesche Duin.

Deze vakantiewoningen maken het verschil

Als er één ding is wat wij hebben ervaren, is het de grote invloed van je gastheer en/of -vrouw op de ervaring van je vakantiewoning. Een warm welkom maakt een enorm verschil, net als een eigenaar die overal aan denkt en je blijft verrassen met kleine details en leuke extra’s. Jammer genoeg laat de factor ‘gastvrijheid’ zich lastig vatten op een website of in een brochure. Daarom hebben we de accommodaties hieronder alvast voor jou geselecteerd op gastheerschap. Je wordt er dus zeker met open armen ontvangen.

We zijn heel benieuwd welke vakantiewoningen jou het meest aanspreken!
Unieke vakantiehuizen in Nederland

Sfeervolle vakantiewoningen op een unieke locatie of bijzonder mooi ingericht. Je vindt ze op Bijzonder Plekje, een selectie van de fijnste huizen.