Even geduld...

Wensen staat vrij tijdens de sterrenregen van 12 op 13 augustus.

In de komende maand verwachten astronomen dat er talloze vallende sterren te zien zijn, met een maximum in de nacht van 12 op 13 augustus. Beleef dit hemelse spektakel vanaf een bijzondere aardse plek: een Sterrenkubus gelegen op Erfgoed Bossem, één van de donkerste plekken van Nederland.

Augustus is de maand van de vallende sterren. De Perseïden vieren hun hoogtepunt in de nacht van 12 op 13 augustus. Deze meteorenzwerm heet zo, omdat de achterwaarts verlengde meteorensporen uit het sterrenbeeld Perseus lijken te komen. Onder gunstige omstandigheden zijn er tientallen vallende sterren per uur te zien. Helaas is het volle maan, dus alleen de heldere exemplaren blijven over. Maar ook dan valt er genoeg te zien. Ook in de nachten ervoor en erna zijn de Perseïden te zien.

Voor mensen met wensen hebben ze bij Erfgoed Bossem een ideale manier gevonden om dit schouwspel te bewonderen: een Sterrenkubus. Oftewel vierkante houten huisjes midden in het boerenland met een riant bed dat zich vlak onder een transparante koepel bevindt. Gewoon lekker gaan liggen, wijntje erbij en genieten maar…