Even geduld...

Het Vechtdal in Overijssel is zo mooi en afwisselend, daar mag je wel een paar dagen voor uit trekken. Verblijf bij een van deze bijzondere plekjes om op je gemak de omgeving te verkennen. Of om je een paar dagen terug te trekken, in alle rust. 4x Bijzonder overnachten in het Vechtdal:

Villa Poppenallee

Net buiten de gezellige plaats Dalfsen ligt Villa Poppenallee. Wanneer je de (lange) oprijlaan op het platteland op rijdt, word je nieuwsgierigheid gewekt: ‘dit wordt leuk!’. Naast een charmant boerderijtje staat de rietgedekte ‘villa’; een 6-persoons vakantiehuis. Hoewel de naam Villa Poppenallee doet denken aan een huisje van Pippi Langkous, is de villa alles behalve dat. Het Scandinavische interieur ademt rust uit. En die vind je hier volop: op de heerlijke loungebanken onder de overkapping, op een van de ligstoelen in de tuin of in huis.

Villa Poppenallee – Poppenallee 7, Dalfsen / tijdelijk niet in de verhuur

Slaapkamer in alle tinten wit. Wit bed met wit nachtkastje en wit tafeltje. Woonkamer met twee grijze banken, kleine salontafels en een kleed, in Scandinavische sfeer. Een wit bureautje met houten krukje en afbeelding van hertje

B&B en theehuis De Rheezer Kamer

In dezelfde lichte en rustige sfeer overnacht je bij B&B De Rheezer Kamer in Rheeze. In een monumentale boerderij aan de brink vind je een charmant theehuis en een stijlvol ingerichte gastenkamer. Eigenlijk geen kamer te noemen; de voormalige potstal is omgetoverd tot gastenverblijf met ruime living en heerlijke slaapkamer. Het uitzicht vanaf de eettafel is net een schilderij. Over de landerijen, waar soms schapen lopen, kijk je richting de Vecht. Die eettafel is niet alleen om het uitzicht zo’n fijne plek. ’s Ochtends serveert gastvrouw Astrid een smakelijk en zeer uitgebreid ontbijt met streekproducten. Een feest om je dag zo te beginnen!

B&B De Rheezer Kamer – Rheezerbrink 5, Rheeze

Een licht interieur met stoere houten salontafel en licht grijs fauteuiltje

’t Witte Huis op Landgoed Horte

Waar B&B De Rheezer Kamer en Villa Poppenallee qua sfeer op elkaar lijken, vind je bij ’t Witte Huis en De Rheezer Kamer overeenkomsten in het interieur. ’t Witte Huis is ingericht door de dames van By Mölle, een textiellabel. Duurzaam design, niet alleen goed voor de wereld, ook nog eens heel mooi. En die mooie en kwalitatieve items vind je ook terug bij De Rheezer Kamer.

’t Witte Huis is een vakantiehuis voor twee personen, met een unieke ligging op landgoed Horte. Een beetje verstopt in het groen en met een weids uitzicht over de velden waar in de vroege ochtend reeën door de wei dartelen. Wandel over het landgoed, kruip met een boek bij de kachel, geniet van samen!

’t Witte Huis – Poppenallee 39, Dalfsen

't Witte Huis, met groen gele luiken, verstopt in het groen

Getaway Deluxe 02

In een heel andere stijl is Getaway Deluxe 02 gebouwd en ingericht. Het is een uniek ontwerp van Arno en Paulien, die in dezelfde stijl ook Getaway Deluxe 01 in Lettele en Getaway Deluxe 03 in Rotterdam bouwden.

Een mooiere locatie aan de Vecht vind je niet! De luxe cabin heeft een bijzonder mooi uitzicht over de Vecht tot aan Dalfsen. Er is plek voor 5 personen. De houtkachel zorgt niet alleen voor warmte, ook voor sfeer en gezelligheid. Op mooie zomeravonden is het houten terras de favoriete plek. Een heerlijke plek om even te ontspannen.

Getaway Deluxe 02 – Zuidelijke Vechtdijk 6, Dalfsen

De loungehoek met haard en prachtig zicht over de Vecht bij DalfsenBuitenaanzicht van een luxe houten cabin, met terras aan de Vecht bij Dalfsen Comfortabel overnachten aan de Vecht, in een warme stoere stijl

Mijn tip:

Neem de tijd voor je verblijf in het Vechtdal. Niet alleen nodigen bovenstaande plekjes je uit tot eindeloos niets doen, tot ontspannen en even weg zijn uit de hectiek van het dagelijkse leven. De omgeving nodigt uit om te ontdekken. Het Vechtdal is prachtig! Eindeloze fiets- en wandelroutes wachten op je, met tussendoor culinaire parels en verrassingen.

Lees ook onze andere tips voor een vakantie in het Vechtdal 

Wil je nog meer tips voor een fijn overnachtingsadres?

Ook bijzonder: