Even geduld...

Vechtdalhoppen? Een bijzonder concept in het Overijsselse Vechtdal, een unieke combinatie van natuur, wandelen en/of fietsen en bijzonder overnachten. Een leuk en afwisselend idee voor een weekendje weg of vakantie.

Eerder werd ik tijdens een 2-daags verblijf in het Vechtdal blij verrast, door de veelzijdigheid, lokale initiatieven, gastvrijheid en afwisselende activiteiten. We gingen op Koesafari (wat alleen in het Vechtdal kan!), leerden hoe te overleven in de bush en scheurden in een lelijk eendje door de omgeving. Ik maakte een top 5 van het Vechtdal, die ik nu graag uitbreid met een 6e topper: Vechtdalhoppen.

RmlldHNlbiBpbiBoZXQgVmVjaHRkYWw=VHJlay1pbiBMZW1lbGVyIEVzY2gu

Wat is Vechtdalhoppen?

Tijdens je verblijf in het Vechtdal hop je al fietsend of wandelend van de ene bijzondere overnachtingsplek naar de volgende. Je bepaalt niet alleen of je gaat fietsen of wandelen, je kunt ook zelf bepalen welke route je aflegt en wat de lengte is van je route. Via de website van het Vechtdalhoppen (en de bijbehorende app) krijg je verschillende routes voorgeschoteld, elk met veel zorg geselecteerd. Volg je een van de routes van het Vechtdal, dan kom je langs de mooiste Vechtdalparels. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die wordt vervoerd. Na een dagje fietsen of wandelen word je bij de accommodatie gastvrij ontvangen en in de watten gelegd. Het stevige ontbijt bestaande uit vnl. streekproducten is een goede start van de dag, een prettige basis voor je volgende etappe.

SGV0IFZlY2h0ZGFsIA==

Bijzonder overnachten in het Vechtdal

Tijdens het Vechtdalhoppen slaap je niet zomaar ergens. Er zijn vier locaties (de initiatiefnemers van dit concept) waar je kunt overnachten, elk bieden ze een bijzondere accommodatie. Eigenlijk moet je ze alle vier proberen!

  • Een trek-in van de Lemeler Esch, een design ‘trekkershut’. Een praktisch en prachtig vormgegeven huisje, van alle gemakken voorzien. Gelegen op een natuurcamping aan de voet van de Lemelerberg.
  • Een boomhut bij de Koeksebelt, met uitzicht op de Vecht. Gelegen vlakbij Ommen, een comfortabele boomhut, zelfs met eigen sanitair!
  • Een trek-in bij de Beerze Bulten, overnachten in design op een 5-sterren camping.
  • Een hooiberg bij de Kleine Wolf, een authentieke variant met hedendaags comfort. Met romantische bedstede, heerlijke veranda en lekkere hangstoel.

Niet alleen de vormgeving van je logeeradres maakt je verblijf bijzonder. De gastvrijheid in combinatie met het liefdevol verzorgde ontbijt maakt je nachtje weg een onvergetelijke ervaring.

Ons Vechtdal avontuur

Ik ben samen met onze dochters van 10 en 11 jaar gaan ‘hoppen’. Het is de koudste, natste dag van oktober en toch hebben we heel veel plezier. Ons Vechtdal arrangement start met een warm welkom in het Boscafé van de Lemeler Esch, een veelbelovend ontvangst met versgebakken appeltaart en warme chocolademelk bij de haard. Eenmaal in onze trek-in vergeten we spontaan onze plannen voor de middag. Terwijl de regen op het dak tikt, spelen we spelletjes, kruipen in de bedstede en drinken thee met uitzicht.

De volgende ochtend start met een rijk gevulde ontbijtmand, bezorgd door eigenaresse en gastvrouw Wilma van de Lemeler Esch. Een feestje om al het lekkers uit te pakken en genoeg voor een picknick onderweg. Nog zo’n feestje zijn de elektrische fietsen waarmee we op pad gaan. Voor de meisjes de allereerste keer op zo’n superbike. Een hilarisch ritje vol blijheid, ondanks dat het maar twee graden is… We fietsen een mooie route naar de boomhut van de Koeksebelt, warmen ons aan een warme choco in Ommen en rijden terug via bospaden en landweggetjes. Zonder veel inspanning een rondje van 25 kilometer, hoe leuk is dat! De omgeving is prachtig, zelfs in de regen. Bij mooi weer gaan we graag nog eens terug!

SW5yaWNodGluZyBib29taHV0Qm9vbWh1dCBLb2Vrc2ViZWx0

Praktische informatie:

Waar: Vechtdal Overijssel
Overnachten: in een trek-in, hooiberg of boomhut
Verblijf: mogelijk vanaf 1 nacht
Routes: aanbevolen of zelf bepalen
Bagage: vervoer inbegrepen
Fietsen: ter plekke te huur
Prijs: € 95,- per nacht voor maximaal 4 personen!
Periode: De trek-in van de Lemeler Esch en de Beerze Bulten is het hele jaar door te reserveren. De boomhut van de Koeksebelt en de authentieke hooiberg van de Kleine Wolf zijn te reserveren van april t/m oktober m.u.v. schoolvakanties.

Meer weten of reserveren? Bekijk de website van het Vechtdalhoppen of neem een kijkje op de website van het Vechtdal, waar je veel informatie over de Vechtdalparels, activiteiten, fiets- en wandelroutes, overnachtingsmogelijkheden etc. vindt.

RGlra2UgcHJldCBpbiBoZXQgVmVjaHRkYWwg

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: