Even geduld...

Vakantie op de Veluwe

Slapen tussen edelherten en dennennaalden
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Vakantie op de Veluwe

De Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Je hebt er vast wel eens gewandeld door het bos, over de heide en over de zandverstuivingen. De Veluwe is in elk jaargetijde weer anders en gaat dan ook nooit vervelen. Of je nu gaat wandelen, fietsen, met de boswachter op stap... Kies voor een vakantie op de Veluwe, een dag is veel te kort!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit nationale park is het op één na grootste natuurgebied van Nederland en bestaat uit bos, heide, zandverstuivingen. Maar de Veluwe is meer dan natuur. Je vindt er ook:

  • Kunst in het Kröller-Müller Museum (met die prachtige beeldentuin)
  • Architectuur – denk aan de kastelen en landgoederen, maar ook aan het unieke Gebouw A van Radio Kootwijk en Jachthuis St. Hubertus
  • Geschiedenis, bijvoorbeeld in de vorm van schuilplaatsen van onderduikers
  • Strand – ja echt, aan het Veluwemeer!

Veel te veel om in één dag te bekijken dus.

Blijf slapen op de Veluwe!

Blijf daarom eens lekker slapen op de Veluwe. Tussen het groen en de geur van dennennaalden zijn zoveel fijne accommodaties te vinden. Wat denk je van een sprookjesachtig huisje in het bos: lekker kneuterig, maar wel van alle gemakken voorzien. Misschien heb je zelfs wel je eigen hottub tussen de bomen! Slapen in een safaritent past natuurlijk helemaal bij deze groene omgeving. Maar de Veluwe heeft ook een hippe kant. Zo kun je op de Veluwe slapen in een ‘slaapfabriek’ (met kamers die zijn gebaseerd op wereldsteden), in een boutique hotel of op een echt landgoed.

 

Welk bijzonder plekje kies jij voor je vakantie op de Veluwe?

Actief zijn

Als je kiest voor een accommodatie op de Veluwe, wandel of fiets je meestal zo vanuit je B&B of vakantiewoning de natuur in. Of je zoekt een van de bezoekerscentra op, waar meestal ook fiets- en wandelroutes zijn uitgezet – inclusief speurtochten en andere activiteiten voor kinderen. Op bepaalde tijden kun je met een boswachter op pad om meer te weten te komen over de natuur en misschien wel edelherten of wilde zwijnen te spotten.

Gratis witte fietsen

Je ​hebt er vast wel van gehoord, de witte fietsen die gratis voor je klaar staan bij de ingangen van het nationale park. Ideaal! Zoek een passend exemplaar en ontdek waarom zoveel mensen jaarlijks de Veluwe bezoeken. Slapen tussen edelherten en dennennaalden
Verrassend veelzijdig, de Veluwe in Gelderland. Cultuur en natuur wisselen elkaar af. Fietsen, wandelen, oneindige mogelijkheden
Slapen in het Bos B&B, Veluwe vanaf € 125 per nacht
tot 4 pers.
Een hippe B&B met de faciliteiten van een vakantiewoning, midden in de bossen op de Veluwe. Gratis fietsen.
Slapen op nr. 1 B&B, Veluwe vanaf € 100 per nacht
tot 2 pers.
Het houten huisje op de Veluwe, Slapen op nr. 1, is een bijzondere B&B, voor rustzoekers, romantici en levensgenieters. Prachtig ingericht!
Buitenplaats Beekhuizen Safaritenten en pods, Gelderland vanaf € 50 per nacht (pod)
tot 7 pers.
Midden in de bossen, aan de rand van de Veluwe, slaap je in luxe safaritenten of pods. Een hot tub en hip restaurant; hier wil je niet meer weg!
De Sterrenberg Wellnesshotel, Veluwe vanaf € 99 per nacht
Hotel de Sterrenberg ligt naast Nationaal Park de Hoge Veluwe. De perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het park of het Kröller Müller Museum.
De Rijsgaardhoeve B&B en wellness, Veluwe vanaf € 120 per nacht
tot 14 pers.
Aan de rand van de Veluwe vind je deze kleinschalige wellness, met bijzondere sauna's en treatments. Blijf romantisch overnachten in de luxe B&B.
Logeren aan de Brink B&B met familiekamer én hot tub, Gelderland vanaf € 70 per nacht
tot 6 pers.
Eeen smaakvolle B&B, aan de rand van de Veluwe bij Harderwijk. Ruime familiekamer. Fietsen, naar het strand, wellness, alle mogelijkheden!
Boswachterswoning Beekhul 4-persoons vakantiewoning, Veluwe vanaf € 330 per weekend
2 - 4 pers.
Dit 4-persoons boshuis is uniek in zijn soort, een knusse vakantiewoning midden in het bos. Volop privacy en met de faciliteiten van Landal Coldenhove.
Landal Coldenhove Safaritenten, Veluwe vanaf € 235 per weekend
2 - 6 pers.
Midden op de Veluwe, op een bed van dennennaalden, staan vijf ruime, luxe safaritenten van Landal.
Lief! bungalow Vakantiehuisje, Veluwe vanaf € 199 per weekend
2 - 6 pers.
Een unieke vakantiebungalow op de Veluwe. Op vakantiepark Coldenhove van Landal staan twee bungalows ingericht door lief! lifestyle.
B&B Mollenvlied B&B, Veluwe vanaf € 90 per nacht
2 - 14 pers.
B&B op een van de mooiste locaties op de Veluwe, midden in de natuur. Je ziet regelmatig hertjes langs je kamerraam lopen.
Ontbijthotel De Slaapfabriek Hotel en groepsaccommodatie, Gelderland vanaf € 110 per nacht
2 - 24 pers.
Een kleinschalig hotel tussen Deventer en Apeldoorn gelegen. Een hotel met themakamers, geïnspireerd door wereldsteden. Tevens groepsaccommodatie.