Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie op de Veluwe
De Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Je hebt er vast wel eens gewandeld door het bos, over de heide en over de zandverstuivingen. De Veluwe is in elk jaargetijde weer anders en gaat dan ook nooit vervelen. Of je nu gaat wandelen, fietsen, met de boswachter op stap... Kies voor een vakantie op de Veluwe, een dag is veel te kort!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit nationale park is het op één na grootste natuurgebied van Nederland en bestaat uit bos, heide, zandverstuivingen. Maar de Veluwe is meer dan natuur. Je vindt er ook:

  • Kunst in het Kröller-Müller Museum (met die prachtige beeldentuin)
  • Architectuur – denk aan de kastelen en landgoederen, maar ook aan het unieke Gebouw A van Radio Kootwijk en Jachthuis St. Hubertus
  • Geschiedenis, bijvoorbeeld in de vorm van schuilplaatsen van onderduikers
  • Strand – ja echt, aan het Veluwemeer!

Veel te veel om in één dag te bekijken dus.

Blijf slapen

Blijf daarom eens lekker slapen op de Veluwe. Tussen het groen en de geur van dennennaalden zijn zoveel fijne accommodaties te vinden. Wat denk je van een sprookjesachtig huisje in het bos: lekker kneuterig, maar wel van alle gemakken voorzien. Misschien heb je zelfs wel je eigen hottub tussen de bomen! Slapen in een safaritent past natuurlijk helemaal bij deze groene omgeving. Maar de Veluwe heeft ook een hippe kant. Zo kun je  slapen in een boutique hotel of op een echt landgoed.

Welk bijzonder plekje kies jij voor je vakantie in dit mooie stukje Nederland?

Actief zijn tijdens je vakantie op de Veluwe

Als je kiest voor een accommodatie op de Veluwe, wandel of fiets je meestal zo vanuit je B&B of vakantiewoning de natuur in. Of je zoekt een van de bezoekerscentra op, waar meestal ook fiets- en wandelroutes zijn uitgezet – inclusief speurtochten en andere activiteiten voor kinderen. Op bepaalde tijden kun je met een boswachter op pad om meer te weten te komen over de natuur en misschien wel edelherten of wilde zwijnen te spotten.

Gratis witte fietsen

Je ​hebt er vast wel van gehoord, de witte fietsen die gratis voor je klaar staan bij de ingangen van het nationale park. Ideaal! Zoek een passend exemplaar en ontdek waarom zoveel mensen jaarlijks de Veluwe bezoeken.