Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Vermeerhuisje
Huisje in Delft
1 - 2 personen
vanaf € 120 per nacht laagseizoen
Ga naar de website

Knus huisje voor twee personen in Delft

Het Vermeerhuisje is een knus huisje in Delft. Het historische pandje ligt in het Westerkwartier, achter station Delft en is met aandacht verbouwd tot een accommodatie voor twee personen. Kleurrijk en gezellig met alles erop en eraan, met overal in huis ‘kunst met een knipoog’ naar de Delftsche schilder Johannes Vermeer, gemaakt door Delftsche kunstenaars Rene Jacobs, Nielsen Gerlach en Jack Liemburg.

Overnachten in het Vermeerhuisje

Het Vermeerhuisje ligt in een woonwijk met soortgelijke (arbeiders-)woningen (van rond  het jaar 1900), wat het nu juist zo leuk maakt: logeren ‘like a local’ in de stad. Wat direct bij binnenkomst opvalt, is het kleurgebruik in huis. Eigenaresse Marije is interieurstyliste en heeft haar liefde voor kleuren in huis vertaald in een kleurrijk en vrolijk interieur, zonder dat het té wordt.

Het huisje heeft alles in huis voor een aangenaam verblijf in de stad. Het is rookvrij en huisdiervrij. Op de begane grond vind je naast de zithoek, met opvallende Chesterfield bank, de eethoek en keuken. Een tuintje geeft je de mogelijkheid om bij mooi weer lekker buiten te ontbijten (of loop de stad in voor je ontbijt bij een van de leuke koffietentjes, waarvan Kek favoriet is). Een steile trap leidt naar de eerste verdieping waar de slaapkamer en badkamer zijn.

Een stedentrip naar Delft

Handig hoor, vanaf het treinstation in Delft loop je in slechts drie minuten naar het Vermeerhuisje. Wil je vanuit het huisje de stad in, het centrum ligt op zeven minuten lopen. Wandel langs de grachten, bewonder de Oude Jan, de Nieuwe Kerk, en alle historische pandjes in hartje stad. Je ontdekt al snel waarom Delft ookwel ‘Klein Amsterdam’ wordt genoemd. Ga koffie drinken bij een van deze leuke adresjes in Delft, neem de tips van eigenaresse Marije mee en geniet van het leven in de stad.

Ga naar de website
Tips van eigenaresse Marije

  • Favoriet adresje voor ontbijt en lunch: Kek – De koffiebar van Delft
  • Ga een keer naar de Beestenmarkt, met allemaal leuke eettentjes naast elkaar, zoals Fratelli, Spijshuis De Dis, Belgisch Bier Café Belvédère, Café Brasserie Monastère, Moeke DelftVermeerhuisje Van Bleyswijckstraat 55, 2613 RR Delft

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: