Even geduld...

Villa Augustus in Dordrecht is een van onze favoriete plekjes. Het totaalconcept met slapen, eten en beleven is tot in de puntjes verzorgd en goed uitgevoerd. In welk jaargetijde je hier ook komt, het is er altijd fijn. Villa Augustus: hotel, restaurant, moestuin… alles in 1.

Villa Augustus is gevestigd in een oude watertoren aan waterweg het Wantij in Dordrecht. Het hotel heeft 37 kamers en een restaurant dat middenin de grote moestuin ligt.

In het restaurant wordt gekookt op basis van de seizoenen en met producten uit de eigen moestuin. Je kunt er terecht voor een lekker en vers ontbijt, lunch of diner, maar de taartjes uit eigen bakkerij zijn zeker niet te versmaden en een echte aanrader.

Wij genoten van een lekkere lunch op het terras in de zon en deelden 2 overheerlijke taartjes. Aansluitend namen we nog even een kijkje in de markt, een winkel met zowel etenswaren en verse producten als woonaccessoires, boeken en veel hebbedingen.

Als je de markt binnenloopt heb je ogen tekort voor al het moois en lekkers: denk aan goddelijke huisgemaakte taarten, zuurdesembrood, ingemaakte confituren, maar ook prachtige kookboeken, bloemen en servies. Daarnaast verkopen ze de groentes en het fruit uit de moestuin. Dagelijks wordt er van alles vers gebakken en dat ruik je zeker.

Trouwen of een feestje geven is ook mogelijk in 1 van de mooie zalen van de Villa. Kortom; wij zijn fan! We raden je zeker een bezoekje aan, met name in de zomer, als de tuin volop in bloei is.

Praktische informatie:

Wat? Villa Augustus
Waar? Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Nachtje boeken? Villa Augustus

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: