Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Villa Sjötorp
Hotel
1 - 2 personen
vanaf € 175 per nacht
Ga naar de website

Historisch hotel met zeezicht

Villa Sjötorp is een historisch hotel aan zee, in de regio Bohuslän aan de Zweedse westkust. Een charmant houten huis, uit lang vervlogen tijden. ‘You either love it or hate it’.

Romantiek en nostalgie; terug in de tijd

Villa Sjötorp is een huis uit 1901, oorspronkelijk gebouwd als zomerresidentie. Tegenwoordig is het huis een hotel met slechts tien tweepersoonskamers en enkele eenpersoonskamers. Zodra je over de drempel stapt, ga je terug in tijd. Je kunt je gelijk voorstellen hoe het leven hier 50 jaar geleden moet zijn geweest. Bijna als vanzelf ga je langzamer lopen en zachter praten. Wanneer je aan de achterzijde vanaf de veranda het uitzicht ziet, val je zelfs even helemaal stil. Zeezicht! Én een schommel, waar je gelijk opwaaiende zomerjurken met kant en bloemetjes bij denkt.

Elke kamer in het hotel is anders, qua interieur en qua grootte. Antieke meubels, spijlenbedden, romantisch behang, schilderijen uit grootmoeders tijd; het is allemaal nog ‘net als toen’, nostalgie ten top. Bedenk daarbij ook dat een houten hotel gehorig is en kraakt, van de houten vloeren tot aan de trap en de deuren. Ook de muren praten… Het zal niet je meest comfortabele nacht worden, wel een nacht om nooit meer te vergeten.

Een beetje thuis

De tapijten op de grond, de hoedjes op de kapstok, de grote portretten aan de wand, de eetzaal waar elke middag een fika klaar staat; het voelt meer alsof je bij vrienden op bezoek bent. ’s Avonds schuif je aan voor het diner, bij mooi weer in de tuin of op de veranda. Op het menu? Eten wat de pot schaft. Een visje, verse groente van het seizoen, krieltjes met dille; uit de tuin op tafel.

Een bijzondere ervaring!

Ga naar de website


Villa Sjötorp Ljungskile - Bohuslän

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: