Even geduld...

Gun jezelf een cadeautje en boek een paar dagen op Waddeneiland Vlieland. Je verblijf zal een aaneenschakeling van cadeautjes zijn.

Ken je die manden vol kleine pakjes, omwikkeld met prachtig papier en vrolijk lint? Vaak zijn ze bestemd voor je kraamtijd of wittebroodsweken om zo lang mogelijk van een bijzondere tijd te genieten. Omdat ik het jammer vind dat we niet vaker zo’n verrassingspakket krijgen, heb ik er één voor jullie samengesteld. Een mand vol cadeautjes van Vlie.

Ieder presentje is zorgvuldig ingepakt met oer-Hollands blauw/ witte luchten en glinsterend Wad en Noordzee water. En wees nou niet teleurgesteld als bij het openmaken van de veelbelovende pakketjes het doosje leeg blijkt te zijn. Want op Vlieland is dat NIETS juist IETS (heel bijzonders)!

Pakketje 1: De reis naar Vlieland

Zodra de veerboot het vaste land verlaat, word je letterlijk en figuurlijk ontkoppeld. Terwijl je niks anders hoort dan het gebrom van de veerboot en zeemeeuwen die je luidkeels een welkom toeroepen, gaat de wind aan de haal met al je zorgen en spoelen de spanningen weg met het tij. Even helemaal niets!

Pakketje 2: De rust op Vlieland

Vlieland is autoluw. Dat betekent dat (bijna) alles op de fiets of met de benenwagen gebeurt. Hierdoor is het tempo automatisch lager. Op Vlieland dus geen haastig gedoe maar rust! Rust om optimaal te kunnen genieten. Van zonnestralen op de veren van een rond scharrelende fazant. Van de zacht klotsende golven tegen de dijk, van wuivend helmgras in de duinen en nog veel meer niets…

Pakketje3: Zeehonden

Bij laag water komen er in de Waddenzee zandbanken droog te liggen. Heerlijk voor alle zeehonden om hun middagdutje op te doen. In de haven zijn genoeg aardige schippers te vinden die je er met alle plezier naartoe brengen. Kijk hoe er (als je geluk hebt) honderden zeehonden zij aan zij tevreden liggen te soezen in de zon. En neem vooral de tijd om de kunst van het niets doen van ze af te kijken.

Pakketje 4: Paal 50

Een originele manier om Vlieland te verkennen, is samen met de jongens van Paal 50. Voor grote en kleine groepen organiseert dit evenementenbureau allerlei activiteiten. Dat kan op een sportieve manier maar dat hoeft natuurlijk niet…  Strijk (net zoals ik) neer bij een kampvuur op het strand en laat je verwennen met heerlijke lokale specialiteiten zoals juthout met een ‘vliekeurtje’. Of ga voor oesters van het wad met een glas champagne. Geserveerd uit de klassieke Peugot Foodtruck die ze speciaal voor jou gewoon even in de duinen parkeren.

Pakketje 5: Badhotel Bruin

En dan last but not least: Badhotel Bruin! Zelfs de Vlielanders die de cadeautjes van het eiland liever voor zichzelf houden, delen graag deze toegift. Het is bijna onmogelijk om niet even weg te zakken in de fauteuils voor het pand in de gezellige Dorpstraat. Doe dat dan ook zeker even want het is de perfecte start van een verblijf vol verrassingen. Prachtig gestylde hoekjes, een perfect gekookte eitje bij het ontbijt en een verkwikkende wellness. Bij Badhotel Bruin hoeft niets… Nou ja, 1 ding dan. Reserveer wel even een tafeltje bij de hotspot van het eiland: restaurant Bravoure. Want deze culinaire meesterwerkjes wil je zeker niet missen.

Praktische informatie:

Wat? Badhotel Bruin
Waar? Dorpsstraat 88, 8899 AL Oost-Vlieland
Prijs vanaf: € 99,- per nacht

De leukste adressen op Vlieland? Je vindt ze hier.

Ontdek alle Waddeneilanden

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: