Even geduld...

Met vijf vriendinnen logeerde ik onlangs een weekend bij bed and breakfast BuitenOosten in de Overijsselse streek Salland. Een echte aanrader! Wil jij binnenkort ook even met vriendinnen er tussenuit? Denk eens aan BuitenOosten en laat je inspireren door onderstaande ideeën. 

Monumentale boerderij

Vanuit alle hoeken van het land komen we op vrijdagmiddag naar Luttenberg. Daar, vlakbij Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, hangt een bed in de bomen. Kan niet missen, hier vinden we bijzonder plekje BuitenOosten. Van de mooie monumentale boerderij uit 1748 hebben Stefan en Jenny een bed and breakfast met drie gastenkamers gemaakt. Als je net als wij met zes personen bent, huur je ze alle drie en heb je de hele b&b als eigen vakantiehuis. Er zijn twee douches, twee wc’s en zelfs een bad op pootjes!

Yoga in de b&b

Iedereen neemt wat lekkers mee voor de vrijdagmiddagborrel. In ons knusse keukentje (met onder andere twee kookpitjes en een magnetron) leggen we de laatste hand aan een soep en salade. De gaskachel in de oude zondagse kamer staat al aan en de lange tafel nodigt uit om aan te schuiven. Wijntje erbij: proost op het weekend! De zondagse kamer is onze woonkamer dit weekend. We ontbijten er beide ochtenden, doen er ’s avonds een drankje én we leggen er yogamatjes neer. Ja, je leest het goed. Zaterdag na het ontbijt komt Marloes van Top Fit Salland met alle benodigdheden naar BuitenOosten om ons een yogales te geven. Hartstikke leuk! Wil je liever naar buiten? Geen probleem. Je kunt ook met Marloes gaan bootcampen.

Eten wat de pot schaft

In de middag rijden we spontaan naar Deventer. Je parkeert je auto gratis op de Worp en bereikt de stad via het pontje. Hou je van spelletjes, breng dan zeker een bezoekje aan Koning Willem! Alternote, dé kaartenwinkel van Deventer, is ook de moeite waard. Ongetwijfeld zijn er genoeg leuke restaurants in de stad, maar wij hebben iets anders gepland. Vanavond eten we ‘wat de pot schaft’ bij Annet. Ze staat in Luttenberg bekend om haar lekkere taarten (zie: annet-bakt.blogspot.nl), maar kookt bij haar thuis ook heerlijke tweegangendiners voor een vriendschappelijk prijsje. Wij genieten zaterdagavond van haar pompoensoep en quinoa met groentestoof. We sluiten het diner af met koffie en thee (en natuurlijk een klein stukje van Annets baksels) in haar knusse tuinhuisje met open haard.

BuitenOosten best!

De paarden en de kippen staan op hun gemakje in de vers gevallen sneeuw als wij zondag onze spullen weer inpakken. We besluiten na wikken en wegen tóch niks te kopen uit de inrichting van de b&b (Stefan en Jenny verkopen zelfgemaakte meubels en accessoires!). Als je ook naar BuitenOosten gaat, vergeet dan niet een speldje te prikken op de wereldkaart. Je ziet: de gasten komen overal vandaan om hier bij Stefan en Jenny te genieten. Oost west, BuitenOosten best!

Praktische informatie:

Wat? B&B Buitenoosten
Waar? Looweg 17,  8105 SL Luttenberg
Prijs vanaf: € 65,- per kamer inclusief ontbijt. Verhuur hele B&B vanaf € 165,- per nacht, zonder ontbijt. 

Voor meer informatie over BuitenOosten en alle leuke dingen die je in de omgeving kunt doen: http://www.buitenoosten.nl