Even geduld...

'We zijn er met het hele gezin weer een weekje tussenuit geweest. Even niksen en zonder gêne genieten. Sinds onze kennismaking met Bijzonder Plekje zoeken we niet lang meer naar een goed en leuk adres. In de eerste week van de Franse zomervakantie stond een bezoek aan Maison Mirabelle in onze agenda. 

Maison Mirabelle ligt in de regio Midi-Pyrénées, landinwaarts in het departement Lot. Als we bij Figeac de autosnelweg verlaten, koersen we op ons gemak richting het dorpje Faycelles waar Maison Mirabelle is gelegen. Tijdens het laatste stukje van de route wordt ons drietal letterlijk en figuurlijk wakker geschud op de achterbank. We klimmen langzaam, hoger en hoger een prachtig gebied in en worden een bijna onbereden bospaadje opgestuurd. Met open monden en vol verwachting zie ik drie neuzen tegen de achterramen gedrukt. Dan doemt er een weids gebied op met een magnifiek uitzicht met maar één huis : ons logeeradres voor de komende week! 

Met de typische kenmerken en het uiterlijk van de huizen in de streek staat Mirabelle op een speelse manier in het landschap. Dat is ook binnen overduidelijk zichtbaar. Kleine trapjes verbinden 3 verdiepingen. Het interieur is met zorg aangepakt, oogt zomers en fris en de authentieke keukentegels springen meteen in het oog. Eigenaresse Anne-Marie vertelde mij vooraf hoe ze tijdens de verbouwingen geschrobd en geboend heeft op keukentegels en deze schoonheden tevoorschijn kwamen.   

Als ik in de eerste vroege ochtend op het houten loungebed zit, de rest van het gezin nog in diepe slaap is en een koele bries langs het huis en door de hoge bomen waait, valt mijn oog op de lage muurtjes die de tuin van Mirabelle scheiden van de grote weiden eromheen. Het doet me denken aan een scene uit The Shawshank Redemption. In een dergelijke lage muur, tussen loszittende stenen, vindt Morgan Freeman een ticket naar de vrijheid. En dan weet ik het. Mirabelle geeft mij een gevoel van vrijheid èn ruimte. Onze kinderen kunnen onbelemmerd spelen, rennen en ravotten. En ook onze twee Labradoodles stuiven een paar keer per dag weg  om nieuwe vrienden, de koeien en paarden van een nabij gelegen boederij, te begroeten. Mijn week is nu al geslaagd. Het wordt echt even niksen en zonder gêne genieten. Als ik dan ook nog in een kast de betreffende film in de DVD collectie vind, loop ik de volgende ochtend eens nonchalant langs de lage muurtjes. Misschien zit er toch ergens een opvallende, loszittende steen…'

Noot van de redactie:
Deze reiservaring is van Wendy Dahlhaus, die samen met haar gezin in Zuid-Frankrijk woont. Ze trekt er regelmatig op uit om andere bijzondere plekjes te ontdekken.