Even geduld...

Naar de Wadden op vakantie

Uitwaaien op de Wadden
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Naar de Wadden

Een vakantie op de Waddeneilanden is populair. Uitwaaien, wandelen, genieten van zon, zee en strand... Het vakantiegevoel begint al wanneer je voet zet aan boord van de ferry. Laat alles achter je en geniet van het eilandgevoel, van de weidsheid van de landschappen, de frisse zeelucht en de oer Hollandse wolkenluchten.

'Altijd wad te doen'

De Waddeneilanden zijn voor veel Nederlanders een favoriete bestemming voor een weekend, midweek of langere vakantie. In elk seizoen is er wat te beleven. In de zomer genieten van zon, zee en strand, tijdens de herfstmaanden en in de winter lekker uitwaaien aan het strand. Eindeloos wandelen door de duinen, lange fietstochten, wadlopen, genieten van de mooie en pure natuur....

Texel Yurts op Texel

Eilandhoppen in Nederland

Wist je dat je tijdens de zomermaanden kunt eilandhoppen? Combineer een verblijf op meerdere eilanden tot een complete vakantie. Je kunt eilandhoppen op een traditonele zeilklipper, die meerdaagse tochten maakt. Je overnacht aan boord van het schip. Daarnaast kan je ook per veerdienst van eiland naar eiland. De veerdiensten zijn seizoensgebonden passagiers diensten. Je start in Den Helder en vaart via Texel naar Vlieland en via Terschelling naar Harlingen. 

Vakantie aan zee, plezier voor jong en oud.

Welk eiland past bij jou?

Welk eiland je ook kiest, elk eiland heeft een eigen charme. Texel is het grootste eiland, met verschillende leuke dorpen als De Koog en Den Burg. Vlieland is het kleinste eiland en ligt het verst uit de kust. Een tocht met de Vliehors express mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie op Vlieland. Terschelling staat bekend om het jaarlijkse culturele festival Oerol. Schiermonnikoog is klein maar fijn, met een gezellige dorp en uitgestrekte natuurgebieden. Last but not least, Ameland. Uitgestrekt, gevarieerd en met mooie dorpen als Hollum, Nes en Ballum.

Gezellige strandtenten, terrasjes en restaurants.