Even geduld...

Wandelen in de Costa Blanca regio betekent een prachtige, afwisselende natuur met ontelbare wandelingen van verschillende niveaus onder zeer aangename temperaturen en in een schone lucht. Refugio Marnes, een unieke vakantiebestemming, is een paradijs in de natuur en biedt verschillende wandelarrangementen in de beste maanden van het jaar om in deze regio actief bezig te zijn. 

De Spaanse Costa Blanca is bekend van het massatoerisme aan de kust en het feit dat veel Noord-Europeanen hier overwinteren. Dit doen ze uiteraard met een overduidelijke reden; in een fijner klimaat leven gedurende de wintermaanden. Naast de drukke kuststrook, waar er nog steeds genoeg prachtige en rustige baaitjes te vinden zijn, heeft de provincie (Alicante) een aantal andere aspecten te bieden die minder bekend zijn, waaronder de fantastische wandelmogelijkheden. Je loopt hier vaak zonder andere wandelaars; wat een rust!

Een ander verrassend feit dat het wandelen hier interessanter maakt, is dat de provincie Alicante één van de meest bergachtige provincies is, met vijfenveertig toppen boven de 1000 meter. Al eeuwenlang zijn de bewoners van deze gebieden bezig om dit ruige landschap te ‘temmen’ en om te zetten in bruikbare grond, door bijvoorbeeld steile hellingen in terrassen te veranderen. Daarnaast worden wandelpaden al duizenden jaren gebruikt, o.a. door herders met hun kuddes. Deze paden worden nu opnieuw bewandeld, door natuurliefhebbers, wandelfanaten en beoefenaars van allerlei bergsporten. 

De regio Valencia heeft 5000 kilometer aan officieel erkende wandelroutes. Naast fantastische routes in de bergen zijn er kustwandelingen langs allerlei prachtige baaitjes van de azuurblauwe Middellandse Zee. Tevens zijn hier mooie bossen, de zogenaamde ‘bosques mediterráneos’ en valleien met o.a. amandelboomgaarden die in januari en februari in bloei staan en de gehele regio wit en roze kleuren.      

Ontdek deze prachtige, veelzijdige streek te voet aan de hand van wandelarrangementen en logeer op basis van verschillende verblijfsmogelijkheden op het landgoed van Refugio Marnes.