Even geduld...

Stel je eens voor; een typisch Hollands polderlandschap met smalle dijken, sloten, ophaalbruggetjes en uitgestrekte weilanden met koeien. Midden in dat mooie landschap ligt een woonboot, zonnig ingericht op een dromerige locatie; watervilla Humpy Dumpy.

Hoewel de naam misschien niet zo veelzeggend is, spreken de beelden voor zich. Wanneer je de foto’s van deze unieke watervilla bekijkt, ben je verkocht. Dan wil je nog maar een ding; deinen en dobberen bij Humpy Dumpy.

Overnachten op een woonboot

Langs een decor van oud-Hollandse huizen rijd ik naar Oostknollendam, een rustig dorp onder de rook van Amsterdam. Net buiten het dorp ligt op een zijtak van de Zaan de woonboot van Leonora. Hip, licht en sfeervol, dat is het eerste dat in me opkomt wanneer ik aan boord ga van dit vakantiehuis op het water. Grote ramen bieden een prachtig uitzicht over het water en de aangrenzende weilanden. Leonora heeft de basis van de woonboot wit gehouden, moderne meubels met bontgekleurde kussens, mooie vazen en levendige schilderijen. De sfeer in de woonkamer wordt bepaald door de lange houten eettafel met daarboven verschillende lampenkappen, van riet tot wit kant. Op de slaapkamers stoere houten bedden met een fleurige sprei en behang van Pip aan de wand.

Deze boot wil je niet missen

Er is veel te doen in de omgeving. Via het fietspontje bereik je de weidse polders, in 20 minuten fiets je naar de Zaanse Schans of huur je een fluisterboot. Je kunt natuurlijk ook, net als ik, uren over het water turen vanaf het terras van de woonboot. Het geluid van kabbelend water en ruisend riet, de rust op het water, de zonsondergang boven de weilanden…

Ontdek ook deze plekjes: