Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
We zijn offline
Hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je weer veel te lang op je smartphone zit? Dat er zomaar een uur is verstreken tijdens het doelloos swipen en surfen? Veel vaker dan je waarschijnlijk wilt. Daarom vraag ik je aandacht voor: 'We zijn offline!' en ontdek hoe je meer uit je leven haalt door meer offline te zijn. Geniet meer van je weekendje weg of vakantie door bewust offline te gaan. Onze tips en plekjes!

Meer genieten

Plekjes zonder wifi »

Meer rust en balans? Ga offline

Je telefoon zorgt voor veel onrust. Het is een continue bron van prikkels en afleiding. Probeer je telefoon vaker weg te leggen om bewust te ervaren wat offline zijn met je doet.

Even geen Whatsapp, Instagram, Facebook of TikTok maar wel een betere concentratie, meer rust, heerlijk slapen en minder stress. Dat zijn onder andere de voordelen als je je smartphone wat vaker uitzet en weg legt.

Eén de belangrijkste voordelen hebben we nog niet genoemd, maar die ga je snel genoeg ervaren: namelijk meer aandacht voor je omgeving en elkaar. Want zeg nou zelf, écht contact is toch veel leuker dan via je telefoon?

Alle voordelen op een rij:

  • Meer rust, minder stress
  • Een betere nachtrust
  • Meer kwaliteit van leven
  • Meer echte aandacht voor elkaar
  • Je houdt tijd over voor andere dingen

Meer offline, meer genieten

Natuurlijk weten wij van Bijzonder Plekje nog wel wat fijne plekjes waar je offline kunt gaan en wifi helemaal niet mist, de makers van de Socialbox bedachten een andere mooie oplossing. Hun missie is om rust, balans en focus terug te brengen naar smartphone-gebruikers. Terug naar de basis, in connectie met elkaar en met de natuur. Een missie die wij van harte steunen!

Tafelen met vrienden en een opbergbox voor de telefoons

‘We zijn offline’ met de Socialbox

De Socialbox is uniek Dutch design. De box is gemaakt uit één stuk hout of van keramiek. In de box is plek voor één tot vier smartphones. Leg je telefoon in de box, steek de kaarsjes aan en geniet samen of alleen van het offline zijn. Doe je ding. Of juist even helemaal niets. De waxinelichtjes zijn ook handgemaakt, van soja dus vriendelijk voor het milieu. Je kunt kiezen uit vijf heerlijke geuren. Twee roestvrijstalen shutters vormen het middelpunt van de box. Door de shutters over de kaarsjes te schuiven sluit je je Socialboxmoment af.

Ontdek zelf wat het ‘offline’ zijn met je doet! Neem gerust ook de socialbox mee tijdens je nachtje weg, weekendje samen of vakantie. Eindelijk weer écht genieten!

Houten opbergbox voor je smartphone

Nog meer tips om offline te zijn

Durf je het aan om meer offline te zijn? Ga jij ervaren wat het met je doet? Wil je heel graag weer meer gaan leven?

Nog een paar aanvullende tips om makkelijker offline te zijn:

  • Zet je notificaties uit, zodat je niet elke keer geprikkeld wordt
  • Zet je smartphone in de vliegtuigstand voor een paar uur
  • Daag vrienden/familie en/of je kinderen uit om samen de offline uitdaging aan te gaan

En misschien wel de allerleukste tip: Boek een Bijzonder Plekje waar er geen wifi is en ontdek, beleef en verwonder hoe het is zonder! Je herkent de plekjes aan het ‘offline‘ icoon.

Hangmat in het bos