Even geduld...

Nelleke Wouters, uit Friesland, is naast ontwerpster en fotograaf voor haar eigen bedrijf Wouters vormgeving en fotografie ook blogger en columniste. Schrijven is voor haar niet alleen een uit de hand gelopen hobby. Ze werkt parttime als communicatieadviseur en schrijft graag. Ze deelt graag haar ervaringen van een weekendje Antwerpen.

Antwerpen is hip & happening!

‘Zo af en toe gaan mijn verkering en ik een paar nachtjes samen eruit. Naast partners en opvoeders zijn we ook nog eens collega’s, dus het is fijn om afstand te nemen. Even niet over de kinderen of werk praten (of in elk geval iets minder) en samen leuke dingen doen.

B&B Droom en Daad

Dit jaar gingen we naar Antwerpen. Ik groeide op in Zeeland en dan is Antwerpen toch echt de snelst te bereiken grote stad. We boekten een kamer bij Droom & Daad. Een prachtige bed & breakfast, op loopafstand van het Centraal Station. We waren hier vijf jaar geleden ook en sliepen toen in de trendy ingerichte, ruime loft met de prachtige naam Het Parfum (naar mijn favoriete boek van schrijver Patrick Süsskind).

Deze keer gingen we voor ‘wit… is altijd schoon’ naar een boek van de Vlaamse schrijver Leo Pleysier. Onze kamer was op de eerste verdieping van het prachtige pand. Een mooie badkamer, met heerlijke stortdouche en leuke, verrassende details. De eigenaars Bie en Ton zijn ontzettend gastvrij. Ze doen er alles aan om je verblijf in Antwerpen zo fijn mogelijk te maken. Doordat ze de stad op hun duimpje kennen kunnen ze leuke tips geven. Zo tipte Ton ons om naar het Red Star Line museum te gaan. Dit nieuwe museum vertelt het verhaal van de vele emigranten die via de haven van Antwerpen hun geluk gingen zoeken in Amerika en Canada. Indrukwekkend! Je loopt dezelfde route als de personen die gingen emigreren en hoort ondertussen hun verhalen. Daarna neem je zeker een drankje in het prachtige, trendy restaurant.

We wandelden door nieuw Zuid. Een hippe wijk, met leuke winkels en ontzettend veel design woonwinkels. Ik zag er de (veel te dure) bank van mijn dromen. En droom nog even verder… Bij Clinic beloven ze eerste hulp bij fashionproblemen. Nu is Johan al best een klein beetje hip, maar een update kon geen kwaad. Alleen voor de koffie, het vriendelijke personeel en mooie pand is een bezoekje aan Clinic meer dan de moeite waard. En ik weet zeker dat je niet met lege handen naar buiten gaat! Naast kleding verkopen ze er namelijk ook fijne badproducten, schoenen, accessoires en andere must haves.

Na het hippe Zuid wandelden we de oude binnenstad in. In de Kloosterstraat vind je heel veel brocante winkels. Sommigen zijn echt gericht op retro-spullen. Zo gaaf! Naast veel oude meuk vind je in deze straat echte pronkstukjes.

Een ander stukje upcoming Antwerpen is de wijk Zurenborg. Je vindt hier tal van hippe eettentjes. Wij slenterden eerst door de meest chique straat van Antwerpen. Prachtige Jugendstill-huizen en hier en daar wat Art Deco. Genieten! In een prachtig pand, aan het eind van deze straat zit trendy eetcafé Wattman. Wat ons opviel was de relaxte sfeer en prachtige inrichting (die lampen, nu!). Wij dineerden bij Restaurant Overvloed. Dit gezellige restaurant zit boven café Zeezicht (waar een tussenstop voor een Belgisch biertje zeker de moeite waard is). In Overvloed serveren ze gerechten uit alle werelddelen en alle decennia; op en top fusion! Wat ons opviel was de ruime keuze aan vegetarische gerechten.

En dan, de laatste tip voor een bezoekje aan Antwerpen: Het Fotografiemuseum Antwerpen. Ik genoot van de prachtige exposities. En, kers op de taart, in de museumwinkel koop je hele leuke kaarten!

Vertelde ik al dat Ton en Bie van Droom & Daad een overheerlijk ontbijt serveren? En dat je er heel gezellig buiten kunt zitten op hun binnenplaats? Ervaar het zelf!’