Even geduld...

Op een van de koudste en natste dagen van het jaar hebben wij ons bezoek aan de Veluwe gepland. Onderweg naar Hotel De Sterrenberg regent het non-stop. ‘Tuurlijk, hebben wij dat?’ zeggen we lachend tegen elkaar. Even ben ik bang dat ons weekendje in het water zal vallen. Maar bij aankomst bij De Sterrenberg vergeten we de rest van de wereld en geven we ons over aan warmte, gastvrijheid en verwennerij. We zetten geen stap meer buiten, waar het gestaag blijft regenen.

Hotel De Sterrenberg

Dit is niet ons eerste bezoek aan Hotel De Sterrenberg. We weten een beetje wat ons te wachten staat en zijn nieuwsgierig naar de complete metamorfose die het hotel in 2017 heeft ondergaan. Die nieuwsgierigheid is aangewakkerd door de manier waarop het nieuwe hotel tot stand is gekomen. Ruim 6 maanden werden de deuren van het hotel gesloten. In die tijd kreeg ieder personeelslid een aantal taken en nog leuker, was er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, inspiratie opdoen bij ‘concullega’s, workshops en cursussen volgen en reizen. Welke werknemer krijgt er zo’n kans? Dat deze kansen iedereen goed heeft gedaan, voel je aan de sfeer. Enthousiasme en passie voor gastvrijheid, de gasten en gastronomie blijken uit alles en iedereen. Bij de receptie wacht je een warm welkom met een hartverwarmend soepje van de dag. In de lounge begrijpt de gastheer als geen ander dat je bij je wijntje ook wel iets lekkers lust. Bij het diner vertelt een jongeman zo vol passie over de verschillende wijnen bij het arrangement dat we met open mond naar hem luisteren en stiekem hopen dat onze kinderen ook met zoveel passie door het leven zullen gaan. Iedereen is hier zichzelf, wat maakt dat wij als gasten dat ook zijn.

“Ons hotel is en blijft een plek waar mensen naar terug willen komen”

Even helemaal niets…

We trekken ons terug met een glas wijn bij de haard. Eindelijk dat boek lezen, wat kletsen, in de vlammen staren en voor de rest helemaal niets. Van mijn wijntje nippen is het enige dat ‘moet’. Ik observeer de gasten om me heen en merk dat iedereen net zo ontspannen de dag doorbrengt als wij. Op de tafels liggen dikke boeken, een gezelschap speelt een spelletje en anderen vieren een feestje. Het feit dat naar buiten gaan door het weer geen optie is, deert niemand.

Naast genieten bij de haard en in de lounge is er ook nog de vernieuwde wellness. Een zwembad, Finse sauna, Turks stoombad, warm dompelbad, fitnessruimte en infrarood sauna staan tot je beschikking. Op je kamer hangen de badjassen voor je klaar. De badsloffen aan en gaan! Nog meer warmte en weldaad voor je lijf.

Ook ’s avonds gaat het grote genieten gewoon door. We schuiven aan voor een verrassingsdiner in het nieuwe restaurant Cèpes, waar chefkok Robert Hartelman de scepter zwaait. Het restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand, een waardering van Michelin. Een veelbelovende start van Cèpes. De geserveerde gerechten passen bij het interieur van het restaurant, ze zijn een lust voor het oog. Én een streling voor je tong… Het enthousiasme van onze jonge gastheer is wat mij betreft de kerst op de taart. 

Wat maakt De Sterrenberg zo bijzonder?

Hoe heerlijk om op een plek te zijn waar alles klopt, tot in het kleinste detail. Met moeite nemen we de volgende dag afscheid. We zijn uitgerust, ontspannen en voldaan en hebben geen zin om naar huis te gaan…

Nog even alle pluspunten voor je op een rij:

  • Gemak van eten, drinken en slapen onder één dak
  • De Sterrenberg is een hotel voor iedereen
  • Zalige wellness toegankelijk voor elke gast
  • De locatie aan de ingang van Nationaal Park de Veluwe
  • Een warm welkom bij aankomst
  • De lounge met haard en volop mogelijkheden om te ontspannen
  • Restaurant Cèpes waar je je vingers nog net niet aflikt…
  • Verhuur van elektrische fietsen
  • De ontspannen sfeer waardoor iedereen hier thuis is

Verwen jezelf en ontdek wat De Sterrenberg zo bijzonder maakt!

Praktische informatie:

Wat? Hotel De Sterrenberg
Waar? Houtkampweg 1 Otterlo
Prijs: vanaf € 100,- per nacht

Bezoek Hotel De Sterrenberg