Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Weekendje weg naar België
Een weekendje weg is heerlijk! Kies je voor een weekendje weg in België dan is het niet alleen heerlijk, maar krijg je er ook nog een beetje buitenlandgevoel bij, bourgondisch genieten, dat gezellige zachte Vlaamse taaltje en een echt andere sfeer dan in Nederland. Doen dus, zo'n weekendje weg in België!

De leukste tips

De mooiste Belgische adressen »

België: dichtbij en toch zo anders

Een weekendje weg naar België is makkelijk te doen. Je bent er zo! Of je nu met de (snel)trein vanuit Amsterdam of met de auto de grens over gaat, de meeste bestemmingen in België zijn goed bereikbaar voor een weekendje weg.

Het leuke is dat zodra je de grens over rijdt, het landschap, de architectuur en zelfs de wegen gelijk anders zijn. Dat versterkt je gevoel echt even weg te zijn. Maar ook de Vlaamse taal en de bourgondische inborst dragen een steentje bij. Belgen weten als geen ander hoe je culinair geniet. Belgische biertjes, stoofpotten, garnalenkroketten, Vlaamse frieten, de Belgische chocolade… Niet alleen ziet België er anders uit, ook de smaken verschillen.

Groot plein met toren en kleurrijke gebouwen in Mechelen

Wat ga je doen tijdens je weekendje weg in België

Naast culinair genieten tijdens het ‘op restaurant gaan’ en Belgische biertjes proeven heeft België zoveel meer te bieden voor een bijzonder weekendje weg. Ben je al eens op stedentrip naar België geweest? Naast de bekende steden als Antwerpen en Brussel is een lang weekend weg naar Leuven, Mechelen, Kortrijk of Brugge ook echt de moeite waard. En ken je de Belgische kust, van Knokke tot voorbij De Panne? Kilometers stranden met lange boulevards, visrestaurants en een trammetje dat langs de kust rijdt.

Ga je liever de natuur in tijdens je weekendje weg in België? Iedereen kent de Belgische Ardennen wel van een actieve vakantie met klimmen en kanoën of een familieweekend. Daarnaast zijn er nog zoveel meer mooie natuurgebieden bij onze zuiderburen te vinden. Wat dacht je van de Belgische Kempen, het Hageland, de Voerstreek die voelt als Frankrijk en Belgisch Limburg waar je door water kunt fietsen?

Je leest het al, er is zoveel te doen en ontdekken!

Fietspad bij zonsopgang, fietspad door het meer

De mooiste accommodaties in België

Of je nu kiest voor een romantisch weekendje weg (check deze romantische plekjes), een stedentrip, een strandvakantie, een vriendenreünie of een actieve vakantie naar België, er is altijd wel een Bijzonder Plekje in de buurt om te overnachten. Ook in België vind je steeds meer unieke accommodaties, van stoere Treelodge tot groepsaccommodatie in Antwerpen en wellness B&B in Belgisch Limburg.

Ontdek hoe leuk België is tijdens een paar dagen weg bij een van de accommodaties die we voor je hebben geselecteerd.
De leukste tips

Een weekendje weg naar België? Heerlijk! Dichtbij en toch zo anders. Culinair genieten, beleven en echt even weg zijn. Onze tips!