Even geduld...

Doe nieuwe energie op door een weekendje weg in het blooming hotel en het gezellige Bergen. Opladen en uitrusten in de natuur, vol energie weer naar huis.

Het is vrijdag eind van de middag. In de auto bevestigen we dat het inderdaad zulk mooi lenteweer is als op Instagram. Al kletsend en de navigatie negerend rijden we twee keer de goede afslag voorbij. Hoe deden ze dat vroeger, hoe kwam je ooit op de juiste bestemming?! Als we ingecheckt zijn, de WiFi code hebben gevraagd en de telefoons aan de oplader liggen kan ook ons oplaadweekend beginnen.

Frisse wind door je hoofd

Een weekend in Bergen, in het blooming hotel. Bij de ingang staat een muur vol rode laarsjes te trappelen om naar buiten te gaan. Deze zijn voor de kleine gasten maar ze geven ons het laatste zetje. De frisse zeewind duwt ons voort en zonnestralen wijzen de weg. Een prachtige wandeling door de duinen en het bos brengt ons (zonder navigatie) in het centrum van Bergen. In plaats van op een scherm, kijken we onderweg naar tere sneeuwklokjes die zich dapper door de harde winterse duingrond heen worstelen. We zien groene weides met paars en gele krokus confetti en karakteristieke huizen met de ramen open om de frisse lentebries binnen te laten.

Een bos met kale bomen in de lentezonPaarse en witte krokussen in het gras

(Woon-)winkelen voor thuis

Deze lentekriebels vragen om een make-over voor jezelf en je huis. En wat blijkt; Bergen is hiervoor the place to be! Verrassend veel leuke winkels en galerieën wakkeren de nieuw opgedane energie nog extra aan. Stadspaviljoen Noord is een plek die je niet over mag slaan. Deze ‘eetkeuken’-winkel kookt over van de inspiratie voor een mooi gedekte tafel, koken in stijl, fashion en interieur. Een winkel vol hebbedingen waar je trek van krijgt! Ook conceptstore PT Post in het oude postkantoor is een aanrader. Unieke kleding, cadeaus, mooie boeken en sieraden. Hier kan je uren rond fladderen zonder je te vervelen. Met nieuwe lievelingsschoenen en sokken met vogeltjes loop ik fluitend de winkel uit. Buiten zien we de prachtige Ruïnekerk waar kinderen bloemen plukken in het gras, voor de moeders op het terras. Bij het altijd drukke Fabels is er nog één tafel vrij, dat vraagt om een kopje koffie in de zon. Hier wil je de hele middag wel zitten met je ogen dicht om te genieten van de voorzichtige voorjaarswarmte. Maar vergeet niet af en toe door je wimpers te gluren naar de gezellige drukte om je heen.

Stadspaviljoen Noord – Plein 63, Bergen
PT Post – Oude Prinsweg 23, Bergen
Fabel’s eten & drinken – Oude prinsweg 9, Bergen

Interieur met wit rond tafeltje en stoeltjes met rode kussensEen vaas met tulpen en op de achtergrond servies in een kastEetkeuken winkel Noord in BergenConceptstore in Bergen

Hotel blooming

Vol nieuwe energie komen we terug bij het hotel. Ook binnen is de kracht van de natuur, waardoor je als vanzelf oplaadt, duidelijk aanwezig: in het zwembad met uitzicht op het duingebied en in het restaurant waar gekookt wordt met biologische ingrediënten uit eigen moestuin. Maar ook het interieur werkt hieraan mee: verse bloemen en de vogels, die je overal terug ziet en uiteraard de natuurlijke matrassen van Cocomat waardoor de natuur zelfs je dromen overheerst.

Wakker worden met een yogalesje bij blooming of een strandwandeling is natuurlijk ook gewoon een droom. Je eerste kopje koffie drink je dan bij het zusje van het stadspaviljoen, strandpaviljoen Noord of bij de Jongens op het strand van Bergen aan Zee.

Strandpaviljoen Noord – Strand Bergen aan Zee 3, 1865 AT Bergen aan Zee
Jongens op het strand – C.F. Zeiler Boulevard, 1865 BB Bergen aan Zee

Een wit kussen op een wit dekbed met een groen kaartje met de tekst: mag ik je deken pakkenEen dame met lang blond haar in een witte badjas met de tekst BloomingKrukjes en diverse poefjes bij de haardSchuimende zee op het strand bij Bergen aan Zee

Dat opladen door de kracht van de natuur voor iedereen is, is duidelijk te zien bij blooming en in Bergen. Jonge gezinnen, zakenmensen en verliefde stelletjes (jong en oud) genieten hier van elkaar en van de omgeving en dat geeft een hele fijne energie. Opgeladen weer naar huis!

Wat je nog wil weten over Hotel blooming:

Wat? blooming, hotel, landhuis & strandpaviljoen
Waar vind je het hotel? Duinweg 5, 1861 GL Bergen (Noord-Holland)
Het hotel is met meer dan 120 kamers niet kleinschalig, maar weet je door de persoonlijke aandacht toch dat gevoel te geven.
Kinderen welkom: blooming heeft speciale familiekamers, niet alleen voor gezinnen met twee kinderen. De family loft is een ruime familiekamer met plaats voor 6 personen.
Kamerprijs: je boekt een basic room vanaf € 90,- per nacht
Huisdieren: niet toegestaan
Faciliteiten: blooming heeft een overdekt zwembad met whirlpool en sauna, een massagesalon, een lounge terras, restaurant en bar, speelkamer en speeltuin en er zijn fietsen te huur.
Strandtent: de blooming beach strandtent is van april tot en met september geopend in Bergen aan Zee.

‘blooming inspireert, creëert, prikkelt en ontspant. Van ontvangst tot vertrek, ontbijt tot diner en van bedtijd tot wakker worden. blooming blijft verrassen, iedere dag weer. In een natuurrijke omgeving, die blooming heet, draait het om aandacht, creativiteit en eigenzinnigheid. Voor een blijvende herinnering!’

Bekijk de beschikbaarheid voor een paar dagen opladen

 

Ontdek ook deze plekjes: