Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Weekendje weg in Nederland
Heerlijk, een paar dagen weg in eigen land! Nederland is zo mooi; er is zoveel te ontdekken, te zien en te doen. Plan je volgende weekendje weg in Nederland!

Een paar dagen weg in eigen land

Bekijk de mooiste plekjes »

Een weekendje weg in eigen land

Ga jij regelmatig een weekendje weg? Of bedenk je elke keer dat je gaat dat je het eigenlijk te weinig doet? Het is eigenlijk heel eenvoudig om een paar dagen weg gaan. Helemaal als je kiest voor een weekendje weg in Nederland. Wanneer je goed kijkt, is er in je directe omgeving al zoveel moois te zien. Maak vaker tijd vrij om een paar dagen weg te gaan. Je zult zien hoe goed het je doet. Kies dan elke keer voor een stukje Nederland dat je nog niet kent om op die manier te ontdekken hoe mooi ons eigen land is.

Waar ga je heen in Nederland?

Hoewel ons land klein is, is de variatie enorm. Je kunt tijdens je weekendje weg in Nederland alle kanten op en er is voor iedereen wat wils. Een paar ideeën:

  • Uitwaaien op de Waddeneilanden: of je nu kiest voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnnikoog, zodra je de boot op stapt begint je vakantie. Dat gevoel van vrijheid, de eilandsfeer, de stranden… zalig! Een weekendje weg op de Wadden voelt als een complete vakantie.
  • Een stedentrip naar de een stad waar je niet zo snel aan denkt: steden als Amsterdam en Rotterdam kennen we (bijna) allemaal wel. Kies eens voor een kleinere stad, bijvoorbeeld voor een van de Hanzesteden als Zutphen, Deventer of Harderwijk. Of wat dacht je van het Zeeuwse Goes, het in hoog tempo ontwikkelende Tilburg of het charmante Heusden? Stuk voor stuk de moeite waard voor een paar dagen weg.
  • Een weekendje weg naar de kust: 365 dagen per jaar een goed idee. Heerlijk in elk seizoen. Kies je voor Zeeland, de stranden van Noordwijk met de hippe strandtenten of voor de Kop van Noord-Holland?
  • De natuur in: een weekendje weg naar een huisje in het bos, aan de rand van de Veluwe of bij een van de nationale parken in ons land. In de natuur laad je op!
Een alleenstaand huisje op een zonnige dag met een molen op de achtergrond

Bijzonder overnachten tijdens je weekendje weg in Nederland

Weet je wat een weekendje weg in Nederland zo leuk maakt? We hebben zoveel mooie plekjes in ons land om te overnachten. De kwaliteit van de B&B’s is hoog, vakantiehuisjes liggen op de meest bijzondere locaties, in een strandhuisje worden dromen waarheid en in de verschillende boutique hotels word je in de watten gelegd. En dan heb ik het nog niet over tiny houses, cabins in het bos, design trekkershutten, duurzame groepsaccommodaties….

Ontdek snel het aanbod aan bijzondere plekjes voor jouw weekendje weg!

Met elektrische sloep varen naar houten vakantiehuis in herfstkleuren


Ook leuk om te lezen:
Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen Eropuit: Nationaal Park Weerribben-Wieden Een van de mooiste nationale parken van ons land: Weerribben-Wieden. Ontdek de schoonheid van de natuur aan de hand van onze tips. Marleen 10x bijzonder overnachten in Twente Twente is een regio van met ruimte, rust en schoonheid. Plan een weekend Twente en ontdek het zelf: 10x bijzonder overnachten. Marleen Weekendje weg tip: de Cantharel op de Veluwe Verwen jezelf met een weekendje op de Veluwe. Verblijf bij de Cantharel, huur een e-bike, maak een koetsrit en eet bij Huisje James! Marleen Bijzonder overnachten bij Getaway Deluxe03 Rotterdam Getaway Deluxe03 ligt op een wel heel bijzondere plek in Rotterdam, op een eiland in de Bergse Plas. Een 4-persoons vakantiehuis direct aan het water. Marleen Stedentrip: 10 redenen om naar Nijmegen te gaan Nijmegen is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Waarom? De historische binnenstad, de groene omgeving.... 10 redenen om te gaan! Marleen Ontdek: De Kop van Noord-Holland In het uiterste puntje van Noord-Holland ligt een bijzondere regio, aan drie kanten omringd door zee. Dit is de Kop van Noord-Holland. Marleen Stedentrip: vestingstad Heusden Vestingstad Heusden is een charmant stadje aan de Maas. Vol historie, mooie gevels, een gezellige stadshaven met terrasjes. Bezoek Heusden! Marleen Stedentrip: Ontdek het Zeeuwse Goes Het Zeeuwse Goes is een mooie bestemming voor een stedentrip. Het historische centrum is een beschermd stadsgezicht, met de stadshaven als hoogtepunt. Marleen Stedentrip: 10 steden waar je niet snel aan denkt Kies voor een stedentrip naar een stad waar je misschien niet zo snel aan denkt. 10 tips voor een stedentrip, die je positief zullen verrassen. Marleen

Een paar dagen weg in eigen land

Op Bijzonder Plekje vind je de leukste tips en mooiste plekjes om te overnachten. Maak van je weekendje weg een bijzonder weekendje weg in Nederland!