Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Weekendje weg in Nederland
Heerlijk, een paar dagen weg in eigen land! Nederland is zo mooi; er is zoveel te ontdekken, te zien en te doen. Plan je volgende weekendje weg in Nederland! Of je nu gaat met vriendinnen, met je partner, je gezin of kiest voor een weekendje weg met de familie: de leukste adressen voor een weekendje weg vind je hier!

Een paar dagen weg in eigen land

Bekijk de mooiste plekjes »

Een weekendje weg in eigen land

Ga jij regelmatig een weekendje weg? Of bedenk je elke keer dat je gaat dat je het eigenlijk te weinig doet? Het is eigenlijk heel eenvoudig om een paar dagen weg gaan. Helemaal als je kiest voor een weekendje weg in Nederland. Wanneer je goed kijkt, is er in je directe omgeving al zoveel moois te zien. Maak vaker tijd vrij om een paar dagen weg te gaan. Je zult zien hoe goed het je doet. Kies dan elke keer voor een stukje Nederland dat je nog niet kent om op die manier te ontdekken hoe mooi ons eigen land is.

Met wie ga jij een weekendje weg in Nederland?

Zo’n korte vakantie in eigen land kun je lekker meerdere keren per jaar doen. Het enige dat je moet bedenken is met wie je een weekendje weg gaat en wanneer?

Met wie ga jij een weekendje weg:

Met wie je ook een paar dagen weg gaat, er is altijd een bijzonder plekje te vinden waar jij en je reisgezelschap volop genieten van jullie tijd samen. Maar ook als je ervoor kiest een paar dagen alleen weg te gaan, zijn er hele fijne plekjes!

Waar ga je heen in Nederland?

Hoewel ons land klein is, is de variatie enorm. Je kunt tijdens je weekendje weg in Nederland alle kanten op en er is voor iedereen wat wils. Een paar ideeën voor een weekend weg:

  • Uitwaaien op de Waddeneilanden: of je nu kiest voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnnikoog, zodra je de boot op stapt begint je vakantie. Dat gevoel van vrijheid, de eilandsfeer, de stranden… zalig! Een weekendje weg op de Wadden voelt als een complete vakantie.
  • Een stedentrip naar de een stad waar je niet zo snel aan denkt: steden als Amsterdam en Rotterdam kennen we (bijna) allemaal wel. Kies eens voor een kleinere stad, bijvoorbeeld voor een van de Hanzesteden als Zutphen, Deventer of Harderwijk. Of wat dacht je van het Zeeuwse Goes, het in hoog tempo ontwikkelende Tilburg of het charmante Heusden? Stuk voor stuk de moeite waard voor een paar dagen weg.
  • Een weekendje weg naar de kust: 365 dagen per jaar een goed idee. Heerlijk in elk seizoen. Kies je voor Zeeland, de stranden van Noordwijk met de hippe strandtenten of voor de Kop van Noord-Holland?
  • De natuur in: een weekendje weg naar een huisje in het bos, aan de rand van de Veluwe of bij een van de nationale parken in ons land. In de natuur laad je op! Maak er een wandelweekend van en kies voor een accommodatie waar je vanaf de voordeur kunt gaan wandelen.
  • Behoefte aan ontspanning? Na een wellnessweekend ga je als herboren weer naar huis.
  • Wil jij je graag in de watten laten leggen? Kies voor een weekend dineren en logeren. Verblijf in een bijzonder hotel waar je ‘s avonds ook kunt eten.
Skyline van Deventer

Bijzonder overnachten tijdens je weekendje weg in Nederland

Weet je wat een weekendje weg in Nederland zo leuk maakt? We hebben zoveel mooie plekjes in ons land om te overnachten. De kwaliteit van de B&B’s is hoog, vakantiehuisjes liggen op de meest bijzondere locaties, in een strandhuisje worden dromen waarheid en in de verschillende boutique hotels word je in de watten gelegd. En dan heb ik het nog niet over tiny houses, cabins in het bos, design trekkershutten, duurzame groepsaccommodaties….

Ontdek snel het aanbod aan bijzondere plekjes voor jouw weekendje weg!Ook leuk om te lezen:
Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen Eropuit: Nationaal Park Weerribben-Wieden Een van de mooiste nationale parken van ons land: Weerribben-Wieden. Ontdek de schoonheid van de natuur aan de hand van onze tips. Marleen 10x bijzonder overnachten in Twente Twente is een regio van met ruimte, rust en schoonheid. Plan een weekend Twente en ontdek het zelf: 10x bijzonder overnachten. Marleen Weekendje weg tip: de Cantharel op de Veluwe Verwen jezelf met een weekendje op de Veluwe. Verblijf bij de Cantharel, huur een e-bike, maak een koetsrit en eet bij Huisje James! Marleen Stedentrip: 10 redenen om naar Nijmegen te gaan Nijmegen is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Waarom? De historische binnenstad, de groene omgeving.... 10 redenen om te gaan! Marleen Ontdek: De Kop van Noord-Holland In het uiterste puntje van Noord-Holland ligt een bijzondere regio, aan drie kanten omringd door zee. Dit is de Kop van Noord-Holland. Marleen Stedentrip: vestingstad Heusden Vestingstad Heusden is een charmant stadje aan de Maas. Vol historie, mooie gevels, een leuke stadshaven met terrasjes. Bezoek Heusden! Marleen Stedentrip: Ontdek het Zeeuwse Goes Het Zeeuwse Goes is een mooie bestemming voor een stedentrip. Het historische centrum is een beschermd stadsgezicht, met de stadshaven als hoogtepunt. Marleen Stedentrip: 10 steden waar je niet snel aan denkt Kies voor een stad waar je misschien niet zo snel aan denkt. 10 tips voor een stedentrip, die je positief zullen verrassen. Marleen

Een paar dagen weg in eigen land

Maak van je weekendje weg een bijzonder weekendje weg in Nederland. Bekijk de mooiste adressen en leukste tips hier!