Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Een weekendje weg met kinderen
Ken je dat? Je wilt een weekendje weg met de kinderen, maar dan niet in een standaard bungalow op een vakantiepark. Dat hoeft ook niet! Ook een weekendje weg met kinderen kan bijzonder zijn, want in Nederland of net over de grens zijn genoeg accommodaties te vinden die allesbehalve standaard én toch kindvriendelijk zijn.

De leukste tips voor je gezinsweekend

De leukste weekendjes weg met kinderen »

Tips voor je kindvriendelijke weekendje weg

Een weekendje weg met je kinderen is zo leuk! Samen nieuwe avonturen beleven, eindelijk tijd hebben voor elkaar, eropuit trekken om nieuwe plekken te ontdekken. Dat zijn herinneringen voor het leven.

Je maakt die herinneringen extra mooi en speciaal door te kiezen voor een bijzonder plekje om tijdens je weekendje weg te verblijven. De kindvriendelijke adressen die we geselecteerd hebben, onderscheiden zich door echt iets toe te voegen. Vakantiehuizen waar alles al aanwezig is voor je kinderen, zodat je zelf niet hoeft te sjouwen. Geen strenge regels zodat je zelf ook onbezorgd kunt genieten. Leuke activiteiten voor jong en oud…

Wat doe jij graag tijdens je weekendje weg? Ik geef je graag een paar tips:

Neem je kinderen mee op avontuur

Beleven jouw kinderen ook zo graag echte avonturen? Kies dan voor een accommodatie waar zelfs slapen avontuurlijk wordt. Breng ze naar bed in een tipi en ze dromen heerlijk – en zodra ze hun ogen opendoen, zijn ze meteen aan het spelen. Of reis in gedachten de wereld rond in zo’n leuke pipowagen. Nog meer fantasie? Wat denk je van slapen in een boomhut, een vogelnestje, een hooiberg of een ei? Wedden dat je het hele weekend geen kind aan ze hebt?

Twee vogelhuisjes om in te slapen
Slapen in een vogelhuisje

Weekendje weg met kinderen in de natuur

Op andere bijzondere plekjes ligt het avontuur niet in de accommodatie op de loer, maar net daarbuiten. Kies je voor een huisje op het strand, dan staan jullie binnen enkele stappen met jullie voeten in het zand, klaar om zandkastelen te gaan bouwen of in de branding te plonzen. Of wat denk je van een huisje midden in het bos, waar de hertjes en konijntjes vlak langs de ramen lopen? Vaak hebben kinderen genoeg aan de natuur om urenlang heerlijk te kunnen spelen. Hutten bouwen, takken verzamelen, boompje verwisselen… dikke pret!

Vakantie in het bos

Een vakantiehuis op het strand
Slapen in een strandhuisje

Stedentrip in het weekend

En wie zegt dat je tijdens een weekendje weg met kinderen niet op stedentrip kunt? De veelzijdigheid van een stad biedt juist lekker veel mogelijkheden om de dag zo in te delen, dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben. Combineer winkelen in het centrum bijvoorbeeld met een bezoek aan een museum waar voor kinderen van alles te doen is.

Tip: zoek van tevoren alvast uit waar je de allerlekkerste ijsjes of pannenkoeken kunt eten. Met een kindvriendelijke accommodatie zoals een B&B in of vlak bij de stad ben je zo weer op je tijdelijke thuisbasis als de benen van je kinderen vermoeid raken. Kijk maar eens bij Boutiquehostel Hello I’m local in Haarlem, in het centrum met stoere familiekamers!

 

Winkelstraat met gekleurde paraplu's boven de straat

Een weekend wegje met kinderen op de boerderij

Misschien wel de allerleukste tips: ga met je kinderen een paar dagen logeren op de boerderij. Hele dagen buiten, lekker vies worden, de koeien uit de wei halen, melken, konijnen knuffelen, hutten bouwen in het hooi, eieren rapen voor het ontbijt…. er zijn zoveel mogelijkheden voor een paar dagen vakantie op de boerderij.  Logeren in Grondulows, comfortabele safaritenten, back to basic bij het Boerenbed of lekker luxe in een vakantiehuis.

Zo zijn er nog veel meer manieren te bedenken om een weekendje weg te gaan met de kinderen zonder dat je veroordeeld bent tot een standaard bungalowpark. Kijk voor nog meer inspiratie maar eens bij de bijzondere plekjes die we voor je hebben verzameld. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Volg je Bijzonder Plekje ook op Instagram?

 Kidsproof weekendje weg

Je wilt een weekendje weg met je kinderen, maar dan niet in een standaardbungalow op een vakantiepark. Dat hoeft niet! Onze tips!