Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Weekendje weg op de Veluwe
Een weekendje weg op de Veluwe is in elk seizoen fijn. Of je nu kiest voor een B&B op de Veluwe, een comfortabel en luxe vakantiehuis of een boutique hotel, een paar dagen opladen op de Veluwe doet je gegarandeerd goed. Lange boswandelingen, frisse lucht inademen, de rustgevende werking van de natuur: de mooiste plekjes op de Veluwe vind je hier!

Genieten in de natuur

Ontdek de mooiste plekjes »

Over de Veluwe

De Veluwe is een van de meest bezochte natuurgebieden van ons land, een geliefde bestemming voor een weekendje weg. Logisch, het is er prachtig! Op de Veluwe kun je alle kanten op. Dit natuurgebied beslaat grofweg de regio tussen Arnhem, Apeldoorn, Zwolle, Elburg, Harderwijk, Barneveld en Ede Wageningen. Uitgestrekte bossen, eeuwenoude lange lanen, zandvlaktes, heidevelden en kronkelende beken; het landschap is afwisselend. Op de Veluwe vind je een aantal bekende plekken waaronder Nationaal Park de Hoge Veluwe, Kroondomein Het Loo, Radio Kootwijk en Nationaal Park Veluwezoom. Maar ook buiten die hoogtepunten is er zoveel moois te ontdekken. Aan welke kant je de Veluwe ook op gaat en waar je ook verblijft, je wordt betoverd!

Landrover safari op de Veluwe

Een weekendje weg op de Veluwe

Het aanbod aan accommodaties is groot op de Veluwe. Een weekendje weg hier is dus eenvoudig geboekt, er is voor ieder wat wils.

Kies je voor een boutique hotel met wellness om een paar dagen op te laden, of vind je een vakantiehuis in het bos prettig om een paar dagen te huren? Ook een verblijf in een bed and breakfast is heerlijk voor een weekendje weg op de Veluwe. ‘s Ochtends aanschuiven voor het ontbijt, vaak met smakelijke streekproducten, persoonlijke aandacht, een inspirerend interieur en de fijnste tips van de eigenaren. Wat wil je nog meer?

Kijk snel welke tips we voor een weekendje weg op de Veluwe hebben verzameld.

Wijnvat met een tweepersoons bed erin

Wat ga je doen op de Veluwe?

Ontdek tijdens je weekendje weg op de Veluwe dat er nog zoveel meer te doen is dan alleen fietsen en wandelen door eindeloze natuur.

Aan de rand van de Veluwe liggen charmante Hanzesteden, zoals Elburg en Harderwijk. Op de Veluwe liggen gezellige dorpen als Hoog Soeren, Otterlo en Nunspeet. Bezoek het Kröller-Müller Museum, proef de streekproducten, huur een dag een oldtimer om bijvoorbeeld de Noord-Veluwe route te rijden, ga fluisterstil toeren op een e-chopper of doe sportief en huur een loopfiets.

Meer dan genoeg te doen, ontdekken en beleven: blijf gerust een paar dagen langer!

Bekijk ook deze vakantiehuizen op de VeluweOok leuk om te lezen:
Ontdek de Veluwe met deze 7 tips De Veluwe, een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Burlende herten, bloeiende heide... Boek een weekendje weg! Marleen , 16 september 2015 Een romantisch weekend op de Veluwe Een romantisch weekend weg naar de Veluwe? Reserveer een plekje bij Buitenplaats Beekhuizen, in een pod met buitendouche en de hot tub. Marleen , 21 januari 2018 10x bijzonder overnachten op de Veluwe De Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Van luxe hotel tot knus vakantiehuisje; 10x bijzonder overnachten op de Veluwe. Lotte , 29 juli 2020 De paden op met koffiestop: Hoenderloo op de Veluwe Vanuit Hoenderloo op de Veluwe starten tal van wandelingen. Start bij Brasserie Delicat met koffie en ga de paden op. Bibi , 10 mei 2020 Boutique Hotel Beekhuizen op de Veluwe Boutique hotel Beekhuizen ligt in Nationaal Park de Veluwezoom, aan de voet van de Posbank. Een bijzonder hotel in de natuur, perfect om op te laden! Marleen , 30 mei 2020 De paden op met koffiestop: de Vergeten Veluwe Aan de noordzijde van de Veluwe ligt Brasserie Floor, start- en eindpunt van tal van wandelingen over de Vergeten Veluwe bij Epe. Marleen , 7 juni 2020 Slapen in het bos: 10x bijzonder overnachten In slaap vallen met het geruis van de wind, ontwaken door de vogeltjes. Frisse boslucht inademen. 10x bijzonder overnachten in het bos. Marleen , 25 november 2020 Weekendje weg tip: de Cantharel op de Veluwe Verwen jezelf met een weekendje op de Veluwe. Verblijf bij de Cantharel, huur een e-bike, maak een koetsrit en eet bij Huisje James! Marleen , 9 april 2019

Genieten in de natuur

Een weekendje weg op de Veluwe is in elk seizoen fijn. Lange boswandelingen, opladen in de natuur: de mooiste plekjes vind je hier!