Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Weekendje weg
Een weekendje weg gaan is heerlijk. Om meerdere redenen. Je hebt iets om naar uit te kijken, laadt ter plekke helemaal op én hebt na afloop mooie herinneringen om nog lang op te teren. Redenen genoeg om regelmatig een weekendje weg te plannen.

De leukste tips

Bekijk onze tips voor je weekendje weg »

Wat is er zo leuk aan een weekendje weg?

Een paar dagen weg plannen is alleen al leuk om de voorpret. Met wie ga je, wanneer ga je, waar ga je naar toe? Of je nu plannen aan het maken bent voor een weekendje met je gezin, een vriendinnenweekend of probeert je familie bij elkaar te krijgen om samen mooie herinneringen te maken; de energie die je krijgt van het uitzoeken en het vooruitzicht dat je gaat, maakt je al blij.

Eenmaal weg ervaar je hoe fijn het is, om even afstand te nemen van het dagelijkse leven. Voor sommigen een sleur, voor anderen een te hectisch bestaan. Een paar dagen in een andere omgeving, met de liefsten om je heen, kan er voor zorgen dat je echt even weg bent. Onthaasten, ontspannen, genieten en lekker lanterfanten. Of je je weekendje weg nu actief of juist heel ontspannen invult, wat past bij jou, je gaat blij en opgeladen naar huis.

Ben je weer thuis, dan blijven de mooie herinneringen en het besef dat je het vaker moet doen, even er tussenuit.

Waar ga jij heen tijdens je weekendje weg?

Met slechts een paar dagen weg van huis kun je al weer helemaal opladen. Je hebt geen verre vakantie nodig, om uitgerust en vol energie naar huis terug te keren. We hebben in eigen land zoveel moois om te zien. De diversiteit aan landschappen is groot, elke provincie heeft zijn eigen charme. Een weekendje weg in Nederland is een goed idee, maar ook afzakken naar onze zuiderburen is heerlijk voor een weekend. Zeg nu eerlijk, hoe goed ken jij België? Of Duitsland? Binnen vier uur rijden van Utrecht liggen een paar prachtige regio’s, zoals het Sauerland, Nedersaksen of de Belgische Ardennen.

Kies je voor een weekendje weg in de natuur, ga je liever op stedentrip of ga je uitwaaien aan zee? Met vrienden, een romantisch weekendje weg, je gezin of wordt het een familieweekend?

Uitzicht vanaf de toren tijdens een wandeling door het Hageland

De leukste accommodaties

Wanneer je dan besloten hebt om lekker weg te gaan, is het belangrijk dat je kies voor een bijzondere accommodatie. Zo’n plekje wat echt wat toevoegt aan je paar dagen weg. Een adres waar je je thuis voelt, waar je in de watten wordt gelegd, waar je echt gezien wordt als gast.

Van tiny house tot strandhuisje, van vakantiehuis in het bos tot bed & breakfast op de Waddeneilanden. Kies voor een van onze geselecteerde plekjes en je hebt gegarandeerd een heerlijk weekendje weg!

Duurzaam houten vakantiehuis met terras met witte designstoelen


Ook leuk om te lezen:
Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen Babymoon: Buitenhuisje Berg en Dal Nog één keer een weekendje samen weg voordat jullie baby komt? Ga op babymoon, samen cocoonen. De perfecte bestemming? Buitenhuisje Berg en Dal! Jolanda Bijzonder weekendje weg: Gasterie Lieve Hemel Een bijzonder adres voor een weekendje weg? Boek het boutique appartement Mon Rêve van Gasterie Lieve Hemel. Een echt verwenadres! Marleen Tip: Weekendje weg in Natuurhuisje ‘t Waalhuisje Journaliste Linda Korsten was voor even eigenaar van een dijkhuisje, een natuurhuisje bij Tiel. Lees haar enthousiaste verslag en ontdekkingen. Linda 10x bijzonder overnachten in Twente Twente is een regio van met ruimte, rust en schoonheid. Plan een weekend Twente en ontdek het zelf: 10x bijzonder overnachten. Marleen Discover the dark: opladen op Ameland Ga mee op avontuur in de natuur en discover the dark op Waddeneiland Ameland. Ga 's nachts wandelen, doe mee met een eco-safari. Laad op, rust uit! Marleen Duitsland: 5x bijzonder overnachten in Nedersaksen Ontdek Oost-Friesland en de Duitse Noordzeekust in Nedersaksen vanuit een van deze bijzondere plekjes. Van hip hotel tot luxe boomhut en pipowagen. Marleen Drenthe: Opladen bij PUUR Exloo Opladen in de natuur? Ga naar Drenthe, waar rust en ruimte nog heel normaal zijn. Boek een van de luxe villa's van PUUR Exloo, om optimaal te genieten. Marleen

De leukste tips

Een weekendje weg zorgt voor voorpret, een goed gevoel als je er bent en mooie herinneringen. Genoeg redenen om snel een weekendje weg te plannen.