Even geduld...

Wanneer je de mooie stad Culemborg bezoekt, breng dan ook zeker een bezoek aan de verschillende bijzondere plekjes. Zo staat Lekkers aan de Lek, een vrolijk gekleurde pipowagen met dito zomerterras, al enige tijd vermeld op Bijzonder Plekje. Voeg nu ook Willemien Eetwaar toe aan je to-do lijstje voor Culemborg en je dag kan niet meer stuk!

Voor de echte eetliefhebber

Impulsief doe ik, op zomaar een doordeweekse zonnige dag, een dagje ‘veldwerk’. Ik beland op de Markt in Culemborg, waar in een prachtig historisch pand Willemien Eetwaar zit. Loop binnen en kijk, ruik, proef en geniet! Willemien is een speciaalzaak voor de echte eetliefhebber. Delicatessen uit verschillende landen, huisgemaakte cake & koek, kruiden & specerijen, streekproducten, heerlijke verse thee en volop cadeau ideeën.

Lekkers van Willemien

Terwijl ik langs al het lekkers loop, komt eigenaresse Willemien me een stukje vers gebakken, nog warme, appeltaart aanbieden. ‘Even proeven’, zegt ze, ‘net uit de oven, een nieuwe creatie met spelt en havermout.’ Alleen al voor deze appeltaart moet je een keer in de auto naar Culemborg stappen. Op het terras, met een cappucino en uiteraard nog meer appeltaart, raak ik in gesprek met de gepassioneerde Willemien. Van sommige ontdekkingen en ontmoetingen word je zo blij! Haar verhaal over eten, eerlijke voeding, ambachtelijke producten, bijzondere lunchgerechten en de winkel is zo inspirerend, ze bezorgt me een lach voor de rest van de dag!

Picknick, workshops en aanschuiftafels

Proef van al het lekkers van Willemien aan de aanschuiftafels achterin de winkel, waar elke dag een ander origineel (lunch-)gerecht op de kaart staat. Ga een middag genieten van zoet & hartig tijdens een Afternoon tea of neem een picknickmand gevuld met liefde & lekkernijen mee naar een van de bijzondere plekjes in de stad of de uiterwaarden. Zelf meer leren over voeding en koken? Boek een passende kookworkshop en laat je meeslepen door het enthousiasme.

Praktische informatie:

Willemien Eetwaar – Markt 12 Culemborg.