Even geduld...

Een vlucht van Schiphol naar Innsbruck, een uurtje rijden met een huurauto en je staat vervolgens in mum van tijd op de piste in Fiss, Tirol. Ideaal! Een korte skitrip naar de Oostenrijkse Alpen, in de lente? DOEN! 3 redenen waarom lente skiën een goed idee is. 

Rust

Met twee schoolgaande dochters van 9 zijn wij de drukte van de Hollander Woche in de voorjaarsvakantie inmiddels wel gewend, maar stiekem verlangen we af en toe toch best wel naar de rust en ruimte van vroeger. Druk is het niet in deze tijd van het jaar: dus geen rijen voor de skilift en gekrioel op de pistes. Heerlijk.

Zon

De pistes zijn ’s morgens het allermooist. Uitslapen kan altijd nog, dus ga lekker op tijd! Omdat het al later in het seizoen is, vind je de beste pistes in deze tijd van het jaar vooral hoog en aan de noordzijde van de hellingen. Wij gaan graag naar skigebied Serfaus-Fiss-Ladis en aan de noordkant van Fiss en het Masner gebied in Serfaus zijn de pistes vaak tot laat in het seizoen top! Zo rond de middag verandert de sneeuw in slush puppy en komen de buckels maar dan heb jij je kilometers al gemaakt en ga je lekker lunchen… in de zon!

Lange dagen

In februari verdwijnt de zon rond vier uur achter de bergen, in april zitten we tot een uur of zes nog heerlijk in het zonnetje op het terras van de Hexenalm in Fiss. Smeer je wel goed in want in de bergen is de lucht schoner en helderder en daardoor is de UV-straling sterker, zelfs als de zon niet schijnt! Aan het eind van de middag lopen we tussen de krokussen weer terug naar het hotel. Zelfs na het avondeten is het nog licht en maken we nog even een wandelingetje door het dorp.

De pistes zijn dan misschien niet perfect maar de rust, de zon en lange dagen maken dat meer dan goed.