Even geduld...

‘Val Tho’ staat nooit stil, de passie en dynamiek doen de bergen schudden… zeggen ze. Hoe hip is Val Thorens dan? We gingen voor je op onderzoek in dit hoogst gelegen skigebied van Europa en tippen je the places to be.

Skiën in Val Thorens

Val Thorens is het hoogst gelegen skidorp van Les 3 Vallées, het grootste en welbekende skigebied van de wereld. Hier kun je tot zelfs in de meivakantie skiën. En wat is het hier goed: ik zie strakblauwe lucht, een dik pak verse sneeuw, een heel fijn zonnetje en zo ver ik kijk, witte bergen… echt prachtig. Juist omdat alle pistes boven de 2300 meter liggen, heb je niet alleen goede sneeuwcondities, maar ook overal la plus belle vue. Er staat geen enkele boom in de weg. En als je net als ik ook zo van uitzicht houdt, word je hier echt heel blij van. Energyboost factor drie.

Chez Pépé Nicolas

Het zonovergoten terras van Chez Pépé Nicolas zat tijdens de lunch helemaal vol… en dat is verrassend omdat je een stukje moet lopen om er te komen. Wintersporters zijn kennelijk bereid een stukje bergopwaarts te gaan met de ski’s op de schouder om deze lieflijke hotspot te bezoeken. Dat zegt veel, heel veel! Chez Pépé Nicolas blijkt een speciale plek.

Het is de wandeling waard, Chez Pépé Nicolas is fijn, is lief, gewoon leuk. Een restaurant met een mooi familieverhaal. Het is een reis terug in de tijd waar de grootouders van Pépé Nicolas al heerlijke Fromage de Savoie maakten van de melk van hun geiten. Tegenwoordig is het sfeervol ingericht met een voortreffelijke kaart. Het mooie terras is compleet gestyled met gezellige fleece-dekentjes en alpenbloemetjes op tafel. Het uitzicht, de vriendelijke bediening, de kookkunsten en heerlijke gerechten… echt doen!

Alpen Art

Aurélie Rey, dochter van de eerste berggids in Val Thorens, heeft in het centrum een nieuw genre café geopend door haar liefde voor de bergen en de goede keuken te combineren. De Alpen Art Concept store met een lounge van 200m² is naast expositieruimte voor bergkunstenaars, ook een gastronomisch café, een restaurant met heerlijk fingerfood plus een take-away van home-made soep en glutenvrije traktaties. En vind je die ene stoel wel heel lekker zitten, dan neem je die toch ook gewoon mee (eerst even langs de kassa)… Zelfs de kopjes, tafels en stoelen zijn te koop. Hoe leuk is dat!?

La Rotisserie, Fahrenheit Seven

Fahrenheit Seven in Val Thorens is mijn thuis deze dagen en blijkt een feestje. Chic, kleurrijk, met een snufje vintage en en een perfecte ligging aan de piste. Dit nieuwe 4 sterrenhotel richt zich op families en vakantiegangers die houden van “een beetje anders”.

La Rotisserie is één van de twee restaurants van Fahrenheit Seven en heeft naast een hele toffe inrichting een gigantisch terras van 200 m2. Bovendien zijn de gerechten uit de keuken om je vingers bij af te likken. Heerlijke verse pasta met zalm en dan dat dessertbuffet… daar word je acuut gelukkig van. En aangezien je er toch langs komt, het ligt namelijk direct aan de piste, mag je La Rotisserie gewoon niet missen. Op de muur staat groot F7, makkie dus.

“DO YOU LOVE LA FOLIE DOUCE?”

En kun je niet wachten om na het skiën een keer ondergespoten te worden met champagne en mee te gillen op de vraag ‘DO YOU LOVE LA FOLIE DOUCE?’, dan is er 1 plek to go. La Folie Douce is een spektakel midden op de skipiste. Een openlucht dansvloer met livemuziek waar de champagne rijk vloeit en waar geapreskied wordt alsof je leven er vanaf hangt.  Voor mij persoonlijk? Leuk om een keer mee te maken maar – eerlijk – vanaf 14:00u op de tafels dansen? Dan roepen die pistes mij nog …

360-Bar

Net boven de ingang van La Moraine skilift vind je de 360-Bar. Ook hier kun je genieten van serieus après-ski maar ik kom voor iets heel anders. Bij een heerlijk knisperend haardvuurtje word ik getrakteerd op een echte Savoie-kaasfondue. Mmm, heerlijk even bijkomen na een fantastische skidag.

Je ziet het, niet alleen de pistes van Val Thorens zijn geweldig. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn, tenminste als je van wintersport houdt!

Val Tho praktische informatie:

  • Skivakantie in Val Thorens, skigebied open van half november tot mei.
  • Lunch of diner bij Chez Pépé Nicolas, bereikbaar vanaf piste de la Chasse (als open) tussen Les Menuires en Val Thorens.
  • ALPEN ART Gourmet Café, Place Caron – Val Thorens
  • Après-ski bij La Folie Douce, open vanaf 14:00u.
  • Kaasfondue bij het haardvuurtje in 360-Bar.
  • Lunch bij La Rotisserie van Fahrenheit Seven.

(fotografie: T.Loubere OT Val Thorens, ©ChezPépéNicolas, Fahrenheit Seven)