Even geduld...

Ondanks dat er naar verwachting minder mensen op wintersport zullen gaan, zijn er door trendwatcher Tessa aan de Stegge van Cherry Picker toch nieuwe trends gespot. De Top 6 wintersporttrends voor het komende seizoen op een rijtje:

1. Shortbreak in de sneeuw

Een algemene trend is dat we, vanwege een druk leven, vaker, korter en dichterbij op vakantie gaan. Ook tijdens het winterseizoen zal het aantal ‘short ski breaks’ toenemen. Een lang weekend of midweek naar de sneeuw, naar gemakkelijk en snel te bereiken accommodaties. Het wordt populairder om voor deze korte break het vliegtuig te nemen, om zoveel mogelijk tijd in de sneeuw door te brengen.

2. Wintersport on a budget

Omdat wintersport voor velen een dure vakantie is, wordt er creatief gezocht naar betaalbare opties. Lowbudget wintersportbestemmingen in Oost-Europa, zoals Tsjechië, Slowakije en Polen, bieden veel value for money en zijn volgens Cherry Picker dan ook sterk in opkomst. Met een weekendje skiën in Duitsland bespaar je bijvoorbeeld veel geld op de reiskosten. Ook spot Cherry Picker dat steeds meer mensen in het laagseizoen, buiten de schoolvakanties, een wintersport boeken om zo de kosten te drukken. Verder wordt het populairder om voor een appartement of chalet te gaan in plaats van een hotel.

Tip: Villa Annabelle in het Sauerland

3. Van de Alpen naar Scandinavië en overzee

Lange tijd was Frankrijk wintersportbestemming nummer 1. Tegenwoordig kiezen we vaker voor andere bestemmingen, waaronder de Verenigde Staten. Ook is er veel belangstelling voor de noordelijke Scandinavische gebieden. Hoewel de berghellingen hier niet zo steil zijn als in de Alpen, ben je in Noorwegen, Zweden en Finland aan het juiste adres voor veel meer dan alleen skiën en snowboarden. Langlaufen door de ruige natuur, ijsklimmen, een hondensleetocht maken, Nordic walking, op pad met een sneeuwscooter of slapen in een iglo: het kan in het Scandinavische winterwonderland.

Tip: Bijzonder Plekje Herangtunet Boutiquehotel in Noorwegen

4. Luxe en sfeer: in groepen en met familie

Behalve aan het sportieve aspect, hecht de Nederlandse wintersporter steeds meer waarde aan luxe en sfeer. Optimaal genieten en onthaasten tijdens de vakantie bij een luxueus verblijf met prachtige ligging, uitgebreide wellness en excellente keuken, óf een authentieke chalet met veel charme en sfeer. Zowel vriendengroepen als families gaan samen op wintersport. Steeds meer wintersportmogelijkheden steken de kop op voor families die het aandurven mét kinderen én opa en oma op pad te gaan. Zo zijn er niet alleen skiklasjes voor de jongsten maar ook voor de ouderen. Daarnaast wordt sleeën, zwemmen, naar de dierentuin gaan, wandelen of winkelen steeds populairder. Ook zorgen opa en oma vaak voor de kleinkinderen.

Tip: Hamilton Lodge & Spa Belalp

5. Foodcation in de sneeuw

Niet alleen foodies, maar ook winterliefhebbers die niet urenlang op de piste willen staan maar het wat rustiger aan willen doen, vinden hun geluk in een culinair hoogstaande wintersportbestemming, zoals Italië of Spanje. Deze zonovergoten landen schenken fijne wijnen en serveren tapas en pasta’s nabij de piste voor een schappelijke prijs. Niet alleen de gastronomie maar ook de authentieke accommodaties op landgoederen van boeren, uitgestrekte natuur en eigen skicultuur spreken de Nederlandse wintersporter aan: do as the locals do.

Tip: Bijzonder Plekje BergGastHaus Bündner Rigi

6. Extreme winterbelevenissen

Voor de diehard wintersporter die zijn gezonde lifestyle op peil wil houden, spotte Cherry Picker nieuwe sneeuwsporten om uit te kiezen. Heliskiën blijft een groot avontuur, maar we denken dat ook snowkiten in populariteit zal groeien. Snowkiten komt voort uit het kitesurfen, maar in plaats van over het water vlieg je hierbij met je scherm over sneeuwhellingen, vaak bergopwaarts. Voor de iets minder ervaren wintersporter zijn er ook steeds meer alternatieven. Een nieuw sneeuwsportattribuut is bijvoorbeeld het airboard. Dit is een kunststof luchtkussen dat zeer licht maar ook stevig is en oneffenheden absorbeert. Liggend op dit board stuif je keihard de berg af, wat je het gevoel geeft alsof je boven de sneeuw zweeft.

Tip: Hotel Esprit Montagne in Frankrijk

Bron: Trend- en PR bureau Cherry Picker Amsterdam