Even geduld...

Withlocals is een nieuw online platform, waar locals hun huiskamerrestaurant of activiteit kunnen aanbieden voor toeristen en Nederlanders. Een platform met een divers aanbod, van yoga met picknick tot Marokkaanse kookworkshop, van Chinese rijsttafel tot fietstocht met Hollandse hapjes.

Withlocals platform

Op het platform, (vergelijkbaar met Airbnb maar dan voor eten & activiteiten) bieden locals in (voorlopig) Eindhoven en Amsterdam hun huis als restaurant aan of zichzelf als gids om de mooiste plekjes in de buurt laten zien. Het doel van Withlocals is om te verbinden, om verschillende culturen samen te brengen, kennis te maken met mensen waarmee je anders niet zo snel in contact komt. 

Withlocals testdiner

Op uitnodiging van Withlocals mocht ik, samen met drie vriendinnen, te gast zijn bij Angelique en haar gezin voor een avond tapas met huiskamerconcert. Onderweg in de auto naar Eindhoven hebben we veel gelachen, of eerlijk gezegd zenuwachtig gegiecheld. Want, waar komen we terecht? Hoe zijn onze tafelgenoten? Wat krijgen we te eten? Hebben we wel genoeg gespreksstof en hoe is zo'n huiskamerconcert eigenlijk? Bij aankomst moesten we alle vier even over de spreekwoordelijke drempel heen, maar na kennismaking met ons gastgezin en onze tafelgenoten genoten we van een bijzondere avond.

We hadden geen idee wat te verwachten en dat maakt het des te leuker. Het huis van Angelique en haar gezin ademt muziek. Het is een bijzondere ervaring om samen met onbekende tafelgenoten zo'n muzikale avond te beleven in combinatie met gezellig tafelen. De gerechten op tafel waren geïnspireerd door de vele reizen die Angelique maakt en heeft gemaakt. Een smakelijke Thaise soep, gevolgd door een tafel vol tapas uit alle windstreken. Tussendoor muzikaal begeleid door vader & dochter. De stem van dochter Renee was de kers op de taart. Kippenvel…

Onderweg naar huis unaniem besloten: culinair hoogstandje? Nee. Bijzondere ervaring? Ja!