Even geduld...

Chantal is journalist en schrijf teksten voor bladen, brochures en blogs. Creatief, recht door zee en lekker leesbaar. Daarnaast stuurt ze graag een kaartje, het liefst vanaf een leuk adres. Op haar blog verzamelt ze haar favoriete locaties. Voor Bijzonder Plekje deelt ze haar top 5 bijzondere plekjes.

'Wat leuk dat Marleen me naar mijn top 5 bijzondere plekjes vraagt. En wat moeilijk om er maar 5 te kiezen. Ik vind zoveel plekken leuk en bijzonder. Ik heb het mezelf iets makkelijker gemaakt door ook twee plekjes te tippen die niet in het westen van het land, maar juist in het gezellige oosten, liggen. Mijn eigen Zwolle en mijn geboortestad Enschede. Laat je inspireren!
 

Ibiza

Net als Marleen schrijf ik over bijzondere accommodaties en reizen in het algemeen. Een van de meest bezochte blogs op mijn site is die over mijn geheime plekje op Ibiza. Dit gaat over de finca waar mijn vriend en ik zo graag verblijven als we op Ibiza zijn. Ik twijfelde lange tijd of ik hier wel over wilde schrijven, want stel dat iedereen ineens naar mijn plekje wilde… Dat is trouwens ook gebeurd, want ik ontvang heel veel mails van lezers die het adres van de eigenaresse van de finca willen en de eigenaresse heeft nu enorm veel boekingen. Maar gelukkig hebben we ook dit jaar gewoon vakantie kunnen vieren op ons oude vertrouwde plekje op Ibiza. We moesten alleen iets eerder reserveren dan we gewend waren. Het Noorden van Ibiza is voor mij bijzonder omdat het voor mij de ideale combinatie biedt van zon, zee, natuur, lekker (en gezond) eten, yoga, wellness, bijzondere mensen en leuke winkeltjes.

Swasti eco cottage Bali

Drie jaar geleden bezochten mijn vriend en ik het eiland Bali. We waren op slag verliefd op de sfeer, de natuur, de geuren, het eten en lieve mensen. Vijf dagen lang verbleven we in Ubud en sliepen daar in Swasti Eco Cottages. Wat een paradijs! Het was niet overdreven luxueus, maar het was er zo sereen, vriendelijk, mooi, fijn… Ik heb er bijna geen woorden voor. Misschien is ‘bijzonder’ een goed woord, maar ook dat dekt de lading niet. Nog steeds denk ik met heimwee terug aan deze mooie plek. Ik wil heel graag terug. Dan ga ik me een week verstoppen in de mooie bungalow en tropische tuin en alleen maar genieten van al het lekkere homemade eco-food dat ze daar serveren.

Timboektoe

Ik vind bijna elke strandtent fijn, want het is op het strand en je kunt er eten en drinken bestellen. Maar de ene strandtent is de ander niet en sommige zijn gewoon zo fijn dat je er de hele dag wel wilt doorbrengen. Zo ook Timboektoe in Wijk aan Zee. Timboektoe is een super chille plek, waar je een beetje het gevoel krijgt alsof je in het buitenland bent. Denk aan zo'n Bob Marley strandtentje in Azië, maar dan gemixt met het coole dudes-gehalte van Australische surfplaatsen. Extra fijn: Timboektoe is ook ‘s winters geopend van vrijdag tot en met zondag.

Apestaart en de Stadsboerderij

Marlien, de moeder van mijn beste vriendin woont in Enschede. Daar runt ze woonwinkel de Apestaart en B&B de Stadsboerderij. Beide zijn echte aanraders. Vlakbij het centrum van Enschede vind je ineens een oude boerderij. Dat is de Stadsboerderij/Apestaart. Marlien verkoopt hier hippe brocante, vintage en zelfgemaakte meubelen. Gasten slapen in de opkamer, te bereiken via een klein trapje. Deze is ingericht in die typische Apestaartstijl. Een knus brocante bed, gezellige lakens, mooie details en veel hout.

Heppie

Nu ik mama ben van kleine Olivier begeef ik me ineens in heel ander soort winkels. Leuke kinderspullen voor kleine prijsjes scoren is mijn nieuwe sport. In Zwolle, waar ik woon, kan dat het best bij Heppie. Swaan en Christel verkopen tweedehands kinderkleding en –speelgoed waar je ook echt blij van wordt. Toen ik zwanger was heb ik me hier suf gekocht en nog steeds ga ik regelmatig even kijken. Vorige keer heb ik een superlief babyvest gekocht van Kik Kid, een boxpakje van Smafolk en Uggs laarsjes. Zo leuk. Vooral als je afrekent, want leuke merken scoor je hier voor weinig. Dus ben je in Zwolle, dan moet je hier zeker eens gaan kijken. Het ligt niet in het centrum, maar het is het omlopen zeker waard.'