Even geduld...

Een weekendje aan zee is àltijd een goed idee. Wij kozen voor een op-en-top herfstig weekend in november: wind, regen en stormachtig. We gingen dus letterlijk en figuurlijk uitwaaien aan zee!

Zalig aan Zee

Zalig aan Zee verhuurt zes prachtige vakantiehuizen voor 4 tot 18 personen in Knokke en Blankenberge. Kathleen Cassiers, de gastvrije zaakvoerster, slaagde er wonderwel in om de huisjes prachtig te renoveren tot gezellig ingerichte nestjes met haardvuur, veel hout en ingetogen tinten, gezellige zetels waar je in neerploft… Alle huizen zijn bovendien ingericht voor kinderen, hebben een tuin en liggen op loopafstand van het strand.

Ons huisje aan zee

Wij verbleven in een huisje in de De Judestraat in Oud-Knokke, op vijf minuutjes van de Lippenslaan en op twintig minuten stappen van de zee. Bij onze aankomst waren we metéén verrast door de gezelligheidsfactor van het huisje. Denk: een grote gashaard, comfy zetels, mooie open keuken met grote eettafel, ruim terras… de kinderen stormden meteen naar boven, op zoek naar hun kamer, die een knusse slaapzolder bleek met mooie bedstedes. De twee kamers voor de volwassenen bleken ook toppers: grote en heerlijke bedden en een en suite badkamer met inloop regendouche. Onvoorstelbaar hoe praktisch dit huisje is ingericht, terwijl het eigenlijk niet erg groot is. Oh ja, en beddengoed, handdoeken, wc-papier, afwasblokjes lagen ook allemaal netjes klaar. Ook de mannen kwamen aan hun trekken met de aanwezige hightech zoals flatscreen, docking station… Hier kun je gewoonweg niets tekort komen.

In de buurt van Zalig aan Zee

Bij het ontwaken gingen we op verkenning en ontdekten we de gezellige groentenmarkt vlakbij ons huisje. Goed voor lekkere bio groenten en fruit, soep, verse vis en schelpjes, knapperige pistolets… Heerlijk toch: je hoeft helemaal niet ver te lopen om een uitgebreid ontbijt te scoren. Na het nodige krachtvoer zijn we urenlang gaan wandelen op het strand en het Zwin. Een must als je van uitwaaien in de natuur houdt. ‘s Anderendaags kozen we voor een rondje shoppen in de Lippenslaan, waar de meeste winkels op zondag ook open zijn. Handig! Om de hoek van ons huisje ontdekten we ook nog een fijne conceptstore: l’Amuzette, goed voor leuke interieurspullen en accessoires, prullaria, vintage kinderboeken, juweeltjes… Een leuke restauranttip voor ‘s avonds is Bar à Manger. Dit gezellige restaurantje zit op 2 minuten lopen van het huisje. We smulden er van heerlijke sashimi, ossenhaas, kabeljauw met handgesneden frietjes…

Praktische informatie:

Wat? Zalig aan Zee
Waar? Diverse locaties in Knokke
Aantal personen: 10-16

Ook een weekendje reserveren? Zalig aan Zee!