Even geduld...

Al dwalend door de historische straten van Goes waan ik me af en toe in het buitenland. Door het karakter van de pleintjes, straatjes, de boten in de Stadshaven en meer nog door de taal die ik om me heen gesproken hoor. Het Zeeuwse dialect, ik kan er geen touw aan vast knopen. Het weer brengt me direct terug op Nederlandse bodem, het is somber, grauw en koud. Een perfecte dag om op mijn gemak de leuke & lekkere adressen van Goes (Zuid-Beveland) te ontdekken.

Jardin Ontbijt & Lunch

New kid in town en gelijk een van de hipste kids! Jardin is een groene ontbijt- en lunchbar; een bijzonder plekje voor ontbijt, lunch en een lekkere tussenstop voor tijdens je stadswandeling door Goes. Het mooie geveltje matcht goed met het interieur. Licht, open, naturel en met planten. Een gezonde kaart zorgt ervoor dat je hier verantwoord geniet: sappen en smoothies, yoghurt met granola en fruit, Smoothie Bowl Poké Bowls met zalm, kip of vegan, stoere boterhammen met hummus, carpaccio of… De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de streek en uit eigen moestuin. Bij mooi weer zoek je een plekje voor de gevel of in de verborgen binnentuin. Hoekje om en je staat aan de haven.

Jardin Ontbijt & Lunch – Opril Grote Markt 2, Goes

Honey Pie

Op misschien wel het mooiste plekje van de stad ligt Honeypie. In een van de mooie panden aan de Bierkade mét een terras aan de haven. Zie je jezelf al zitten op een mooie dag: bootjes kijken, de bedrijvigheid in de haven volgen vanachter je kopje koffie of thee? Ook binnen is het leuk met veel verschillende hoekjes en zitjes. Van vintage fauteuils tot een lekkere zithoek met felgekleurde gele stoelen en leuke tafels en stoelen langs de muren.  Vrolijke kleuren op de muur, overal spelletjes en speelgoed in kasten en koffertjes langs de wand. Je begrijpt, ook leuk met kinderen. Op de kaart lekkere taart, potjes thee en filter koffie. Appelspeculaastaart, rocky road, donuts, red velvet en… testen maar! Ook voor ontbijt, high tea of een rijk gevulde picknickmand.

Honey Pie – Bierkade 7, Goes (ook in Middelburg)

Hotel & Brasserie Katoen

Aan de Vlasmarkt in het centrum van Goes ligt Katoen, een hotel met brasserie. Het hotel (23 kamers) zit in het voormalige historische archief en is nu een plek waar oud en nieuw goed samenkomen. De statige gevel aan de Vlasmarkt verraadt nauwelijks iets van de mooie plek die je aantreft wanneer je de poort door loopt. Een groot en gezellig terras en een sfeervolle brasserie wachten op je, de ontmoetingsplaats van Goes, 7 dagen per week geopend. Mét goede bediening, zij zorgen op een grauwe dag voor het zonnetje in huis. En buitenshuis, de aanwezige gasten krijgen leuke tips mee om de regenachtige dag zo goed mogelijk in te vullen. Goud!

Hotel Katoen – Bleekveld 9, Goes

T&T Taart en Tafel

Ook aan de Vlasmarkt ligt T&T Espressobar, met een terras op het pleintje.

‘Wij zijn Warm&Gezellig
Wij zijn Lekker&Vers
Wij zijn Taart&Tafel’

T&T, wat staat voor Taart en Tafel, had ook kunnen staan voor Thee en Taart, Terras, Tosti of Traktatie. De huisgemaakte taarten zijn echt een traktatie. Uiteraard ben je ook welkom voor de lunch of een high tea.

Taart en Tafel – Vlasmarkt 8, Goes

In de Bakkerij

Geen bezoek aan Zeeland zonder een bolus te eten. De lekkerste bolussen van Zuid-Beveland vind je In de Bakkerij, aan de rand van het historische centrum. 7 dagen van de week geopend, je kunt ze niet missen! In de Bakkerij heeft uiteraard niet alleen maar bolussen. De lekkerste broden, met zuurdesem, worden hier nog ambachtelijk gemaakt en gebakken op een stenen ovenvloer. Het geheime ingrediënt? Vakmanschap en liefde voor het ambacht, en dat proef je!

Ook voor een kop koffie, thee, zoetigheden en boterhammen voor de lunch ben je hier welkom; met zicht op de bakkerij.

In de Bakkerij – Wijngaardstraat 50, Goes

Bierbrouwerij Slot Oostende

Laatst genoemd als adres, maar een van de meest markante plekken in de stad, waar vroeger een kasteel gestaan heeft. Tegenwoordig is Slot Oostende een bierbrouwerij, restaurant, winkel en hotel in één. Het ‘Slot’ ligt aan het plein met De Grote of Maria Magdalenakerk en de Heilige Maria Magdalenakerk. Tijdens een rondleiding, elke zaterdag, krijg je een goed beeld van de geschiedenis en de huidige invulling van het karakteristieke pand als bierbrouwerij, eindigend met een proeverij. Gewoon binnenlopen voor koffie, lunch, diner of om de huisgemaakte bieren te proeven kan ook.

Slot Oostende – Singelstraat 5, Goes

Nog meer tips voor een bezoek aan Goes e.o.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk:
Ook leuk om te lezen:
Stedentrip: Ontdek het Zeeuwse Goes Het Zeeuwse Goes is een mooie bestemming voor een stedentrip. Het historische centrum is een beschermd stadsgezicht, met de stadshaven als hoogtepunt. Marleen , 9 mei 2019 Zeeland: 4 leuke & lekkere adressen Deze leuke en lekkere adressen mag je niet missen wanneer je naar Zeeland (op vakantie) gaat! Marleen , 2 juni 2018 Zeeland: de Oesterij in Yerseke Zeeland heeft een rijke eetcultuur, qua producten en qua (sterren-)restaurants. Ga naar Yerseke en maak kennis met de oesterteelt bij de Oesterij. Marleen , 9 mei 2019 Zeeland: fietsen van Vlissingen naar Domburg Ben je op vakantie in Zeeland of zoek je een mooie fietstocht voor een dagje uit? Fiets van Vlissingen naar Domburg! Door duinen, langs zee... Marleen , 16 maart 2019 Restaurant: Kale & de Bril in Goes Bijzonder uit eten? Reserveer een tafeltje bij Kale & de Bril in Goes. Een bijzondere naam voor een bijzonder restaurant. Marleen , 16 mei 2019 Stedentrip: Goes! Voor historie, oesters en zeehonden Plannen maken voor een paar dagen weg? Ga naar Goes. Hier combineer je een stedentrip met bijzondere activiteiten op en aan het water. Bibi , 4 oktober 2019 Zeeland: Hof aan Zee Verken het mooie Walcheren vanuit de vakantiehuizen van Hof van Zee. Goede ligging aan zee, dicht bij Zoutelande, Domburg en Middelburg. Linda Korsten, 6 juli 2018 Zeeland: luxe vakantieadres Z’ANDvillas Op 10 minuten lopen van zee vind je luxe Z'AND villas, in Kamperland, vlakbij het Veerse Meer. Ontdek deze plek met villa's tot 8 personen. Marleen , 4 oktober 2018