Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
De Maaihoeve
Koffie- & theehuis
1 - 20 personen
vanaf € 5 koffie met lekkers
Ga naar de website

Bijzonder plekje in Brabant

De Maaihoeve is een bijzonder koffie- en theehuis, in een van de oudste boerderijen van Nederland. Idyllisch, charmant in het Brabantse land. In het gehucht Giersbergen, aan de rand van de Loonse en Drunense duinen. Een ontdekking!

Over de Maaihoeve

De Maaihoeve vind je in een eeuwenoude Brabantse boerderij, uit 1597. Gastvrouw Gonnie heeft de boerderij in originele staat gehouden en de authentieke details aangevuld met wat hedendaags comfort, waardoor het nu een gezellige en sfeervolle plek is. Een beetje van nu en een beetje uit grootmoeders tijd. Loop gerust een rondje om alle schilderijtjes, details, serviezen en authentieke elementen te bewonderen. Vergeet daarbij het winkeltje niet, met schalen, planken en producten uit Italië waaronder olijfolie.

Bij mooi weer is het terras een fijne plek, op mindere dagen brandt binnen gezellig de open haard. Zoek een plekje aan de lange gastentafel met verse bloemen, in de ‘opkamer’ met bedstee of in een van de fauteuils aan het raam.

Op de koffie of thee

Landelijk, dat is de Maaihoeve. Niet alleen de ligging in het pittoreske Giersbergen, waar nog meer rietgedekte boerderijen staan, ook de taarten zijn landelijk. Geen verfijnde patisserie, maar stoere en smaakvolle taarten, zoals de klassieke boerenappeltaart. Met liefde gebakken, met bramen, frambozen, appels en pruimen uit eigen tuin. Weinig toegevoegde suikers, maar pure smaken. Ook de slagroom wordt zelf geklopt, ouderwets lekker. Perfect passend bij de uitstraling van de Maaihoeve. Kom je voor de lunch? De kaart wisselt in elk seizoen en kan zelfs per week wisselen, het is maar net wat er beschikbaar is in de moestuin en waar Gonnie zin heeft om te maken. Vers is het altijd!

Ook de koffie en thee worden met aandacht voor je gezet. En dat kan omdat de Maaihoeve niet groot is. Gonnie bewaakt haar concept goed en houdt het graag kleinschalig, zodat je koffie en thee altijd met smaak op tafel worden gezet.

Aan de rand van de Loonse en Drunense duinen

Waneer je naar de Maaihoeve gaat, maak er dan een dagje uit van. De mooie vestingstad Heusden ligt op slechts enkele kilometers afstand. Of ga wandelen of fietsen door de Loonse en Drunense duinen. De Maaihoeve ligt letterlijk aan de rand en bij de ingang van dit Nationaal Park. Bossen, heide en zandvlaktes zijn het decor voor je wandeling of fietstocht. De perfecte omgeving om eetlust op te wekken, zodat je nog even terug kan naar de Maaihoeve.

Ga naar de website


De Maaihoeve Giersbergen 2a – 5151RG Drunen

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: