Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
De Koken
Eten, drinken en sloepverhuur
vanaf 1 persoon
vanaf € 5 koffie met gebak
Ga naar de website Reserveren

Hippe hotspot in de haven

De Koken, een bijzonder plekje in de haven van Akkrum. Een ontdekking waar je à la minute blij van wordt! Bij de Koken, Fries voor keuken, kom je voor een ontbijtje, koffie met taart, een gezonde eerlijke lunch en ’s avonds voor een soepje, salade of huisgemaakte pizza. Of, ga het water op met een van de sloepjes, zeilboten of per kano.

Eten & drinken bij De Koken

De locatie van De Koken is verrassend; een beetje verstopt in de jachthaven met camping. Hoe kom je hier terecht zou je denken. Niet zo moeilijk, Maartje vond hier de liefde van haar leven tijdens een dagje sloepvaren. Het was liefde op het eerste gezicht voor Jelmer, een van de eigenaren van de jachthaven. Liefde op het eerste gezicht was het ook voor de appeltaart die Maartje de gasten van de jachthaven voorschotelde. Vanuit die liefde is De Koken ontstaan! Een fijne plek, waar je eenmaal neergestreken, niet zo snel meer weggaat. Neem plaats in de loungehoek, de hangstoel, de beach chairs of ontspan in de hangmat met zicht op de boten. Slecht weer? Helemaal niet erg, ook binnen is het heel leuk!

Bootverhuur in Akkrum

Als je dan toch naar Akkrum en De Koken gaat, moet je eigenlijk wel een bootje huren. Ga met een kano, zeilboot of sloep van De Drijfveer de Friese meren op en neem een goed gevulde picknickmand van Maartje mee. Of reserveer een high tea voor na afloop van je vaartocht. Wil je iets bijzonders ondernemen met vriend(in)en, je jaarclub of familie, vraag naar de mogelijkheden voor een diner in het weiland van kok Jeroen, de Heer van Zuijlen.

Bezig...
Ga naar de website
Tuktuk

De Koken is ook per trein goed bereikbaar. Reserveer de tuktuk voor het laatste stukje en je dagje uit begint gelijk al leuk!De Koken Ulbe Twijnstrawei 31 Akkrum

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: