Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Duurzaam plekje
Honden welkom
‘t Buitenland
Yurts, boshut, tipi, pipowagen & kota's
1 - 45 personen
vanaf € 85 per nacht
Ga naar de website

Glamping in Brabant

’t Buitenland: overnachten in een Mongoolse yurt, Finse kota, pipowagen, tipi of een Boshut (andere locatie); sfeervol en bijzonder! ’t Buitenland is een kleine camping met bijzondere accommodaties voor een weekendje weg, vakantie of zakelijk uitje. Ideaal en origineel ook als groepsaccommodatie!

Authentieke Mongoolse yurts / ger

In ’t Brabantse Riel ligt ’t Buitenland, een stukje buitenland dicht bij huis. Er staan drie traditionele yurts, een romantische ‘baby’ yurt en een tipitent voor 4 personen. In de yurt kunnen 2 tot 6 personen overnachten, de ‘baby’ yurt is de kleine (romantische) versie voor twee personen.

Op dit veld is een mooie overkapping om te zitten en te koken, met kampvuurplek, BBQ, nog een buiten-kampvuurplek en heerlijke hout gestookte hot tub.

Alle yurts hebben een houtkachel en zijn sfeervol ingericht.

Fins veldje met kota’s, een pipowagen en tipi’s

Op een veldje staan twee Finse kota’s, elk geschikt voor max. 4 personen. De knusse houten hutjes zijn voorzien van een houtkacheltje en ingericht met een 2-persoons bed en twijfelaar. Er is een keukenblokje met koelkast aanwezig en voor de deur staat een picknicktafel van waar je uitkijkt over de velden.

Hier staat ook een Houtkeet (pipowagen) voor 4 personen, met een tweepersoonsbed (ook terug te klappen tot zitbank), stapelbed (niet voor hele lange mensen) en een knusse houtkachel. Een klein ‘Keetje’ ernaast met basic keukentje erin, een tafel en 2 bankjes.

De kleine tipi heeft een 2 persoons bed, mini keukentje en een eigen kampvuurplaats.

De grote tipi op het veld heeft 2 lange tafels met banken (in totaal 16 zitplaatsen) en een stook-/ kookplaats. Ook in deze tipi vind je nog 4 à 5 slaapplaatsen maar kan ook goed gebruikt worden als gezamenlijke .

In totaal kunnen op het Finse veldje 19 gasten overnachten.

Ontspannen in de natuur

Een verblijf in/bij onze accommodaties geeft je de kans om in de natuur te verblijven. Een beetje basic, maar toch ook met het nodige comfort. Alles is hier gericht op ontspanning. Geen elektriciteit, geen afleiding door je mobiele telefoon, maar gewoon zijn, een boek lezen, bungelen in de hangmat, een fikkie stoken bij de vuurplaats of lekker dompelen in de hot tub, die je zelf mag warm stoken.

Slapen in een Boshut (andere locatie)

Er is ook een Boshut Timboektoe op landgoed Ten Vorsel in Bladel. Een houten hut in het bos, voor max. 10 pers. Met een eenvoudige keuken en gezellige woonkamer met houtkachel is het er prima toeven, midden in het bos!

’t Buitenland voor groepen

Zoek je een bijzonder groepsverblijf? Het veld met de yurts is ook te reserveren voor groepen. De yurts (+ 1 tipi) bieden plaats aan max. 24 personen, daarnaast is er eventueel ook ruimte voor tenten en campertjes.

Op het Finse veld kunnen 19 personen slapen. De tipi is alleen te verwarmen met een kampvuurtje, de overige accommodaties hebben een houtkachel.

Ga naar de website


‘t Buitenland Druisdijk BL 5131 NP Alphen

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: