Even geduld...

Het boek ‘De keukentafel van het Noorden’ van Yvon Jaspers is zo’n boek, dat je wekenlang op tafel liggen om keer op keer door te bladeren. Over fika, hygge en andere kleine geluksmomenten.

Over De Keukentafel van het Noorden

Ik was een beetje sceptisch over dit Scandinavische kookboek. Wat heeft Yvon Jaspers met het noorden? Nee, niet het noorden van ons eigen land, maar met het noorden van Europa. Eerlijk is eerlijk, eenmaal dit boek ingekeken, werd ik er echt heel blij van. Sterker nog, het ligt al weken op de eettafel. Om elke keer even op te pakken, door te bladeren en te genieten van de mooie beelden. De foto’s brengen me à la minute terug naar de mooie reizen die ik in Zweeds LaplandSkåne en Denemarken maakte. Wat Yvon met het noorden heeft, deel ik met haar. Dat heerlijke gevoel van hygge, die fijne koffiemomentjes (fika) en de pure smaken van de keuken van het noorden.

Eenvoudige recepten en prachtige foto’s

Wat is er zo fijn aan De keukentafel van het Noorden en waarom moet je dit boek ook op tafel hebben liggen? Zoals Yvon schrijft: ‘Voor je ligt een boek waar jouw dagelijks leven enorm van op zal knappen! Een boek vol maakbaar en betaalbaar, maar vooral ook heerlijk eten uit het Noorden’.

Het boek staat boordevol recepten. Niks geen moeilijk gedoe, maar goed te maken voor ‘niet-keukenprinsessen’ zoals ik. Bekende klassiekers als Kanelbullar, Kladdkaka, Pølser en Smørrebrød worden genoemd, maar ook lekkere stoofschotels (waar je huis hyggelig van gaat ruiken), zomerse salades en bijzondere desserts met dropveters komen aan bod. Daarnaast heel veel mooi beeldmateriaal: rode huizen in Zweden, winterse taferelen met huskies, vuurtjes waarop gekookt wordt en foto’s van de gerechten waar je spontaan van gaat watertanden.

Al maak je geen enkel recept uit dit boek, je wilt het alleen al hebben voor het fijne gevoel wat het oproept.

Meer weten over De keukentafel van het Noorden?

Wat vind je in dit Scandinavische kookboek:

  • Eenvoudige recepten voor ontbijt, lunch en diner
  • Lekkere baksels voor fika in de ochtend en middag
  • Gerechten om samen het leven te vieren
  • Over hygge, gastvrijheid en maak je leven zo lekker møgelijk

Geschreven en geïllustreerd door Yvon Jaspers.
Uitgegeven door Carrera Culinair.

Verwen jezelf met dit heerlijke keukentafelboek

Ontdek ook deze plekjes: