Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bed and breakfast
Wanneer je een weekend of een nachtje weg gaat, is het heerlijk als je verblijf iets extra's toevoegt. Bijzonder Plekje heeft een aantal bijzondere bed and breakfast adressen voor je geselecteerd, waar je gastvrij ontvangen wordt, in een mooie omgeving, die met oog voor detail ingericht zijn en waarbij de gastheer of -vrouw net een stapje harder loopt om je een bijzonder verblijf te bezorgen.

De fijnste adressen

De mooiste B&B's »

Wat is een bed and breakfast?

B&B staat voor bed and breakfast, Engels voor ‘Logies & ontbijt’, ofwel bed & ontbijt. Wanneer je gaat slapen bij een bed and breakfast, verblijf je bij een kleinschalige accommodatie. Voorheen verbleef je bij de gastheer/gastvrouw in huis en kon je kiezen of je je ontbijt op je kamer wilde of in de eetkamer/keuken. Tegenwoordig is een B&B ook vaak gevestigd in een bijgebouw of zelfs apart gebouwd onderkomen. Waren het vroeger vaak eenvoudige kamers, met als doel ‘overnachten’, nu bieden ze dezelfde kwaliteit (en meer) als een hotel. Eigenlijk zijn het door de uitstekende service en het comfort minihotels, kleinschalige accommodaties met persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid.

Er openen steeds meer B&B’s en niet voor niets. Een vakantie of weekend weg in een bijzondere bed and breakfast voegt veel toe aan je beleving.

Bed & breakfast met bedstedes in een van de elf steden, Dokkum

Waarom een bed and breakfast boeken?

Een nachtje uit of een weekendje weg? Wij slapen graag in een B&B. Misschien denk je wel, wat moet ik daar? Ik zal proberen je te overtuigen. Eenmaal zo een weekendje weg geweest en je wilt nooit meer anders. De voordelen van overnachten in een B&B op een rij:

  • Een B&B is kleinschalig, vaak met maar 1 of 2 kamers (max. 7).
  • Je wordt gastvrij ontvangen, met een persoonlijke benadering.
  • De locatie is vaak bijzonder. Midden in het bos, in een sfeervolle boerderij, een historisch pand in de stad, in een boomgaard, een herenhuis, oude school…
  • De bijzondere adressen op Bijzonder Plekje zijn met oog voor detail ingericht.
  • De gastheer of -vrouw loopt net een stapje harder om je een bijzonder verblijf te bezorgen.
  • Veelal een goede prijs-/kwaliteitverhouding.
  • Vele extra’s; in de vorm van een ontbijt met streekproducten, koffie met huisgemaakt lekkers bij aankomst, een flesje wijn op je kamer, verse bloemetjes, een warm welkom.
  • Extra faciliteiten; een privé sauna/wellness, hot tub alleen voor jou, houtkachel op je kamer, gezellige gemeenschappelijke ruimte
  • De eigenaren zijn bekend in de omgeving en wijzen je graag de weg naar de mooiste plekjes, lekkerste restaurantjes en fijnste adressen.

Een weekendje of nachtje weg?

Heb je iets te vieren? Zin in een nachtje of weekendje weg? Met vrienden/vriendinnen een paar dagen eropuit? B&B’s heb je in vele soorten en maten. Kies er eentje die past bij je stemming en doel van je verblijf. Deel je wensen met je gastheer/-vrouw, ze denken graag mee over de perfecte invulling van je verblijf. Een speciaal arrangement voor jou op maat gemaakt, er is heel veel mogelijk!

Een romantisch weekend voor twee? Een weekend weg met kinderen? Een wellness weekend met een privé hot tub? Een verwenweekend? Of liever slapen in het bos en lange wandelingen maken? Uitwaaien aan zee? Er is voor iedereen een bed and breakfast die bij je past. Ook qua interieur is het aanbod veelzijdig. Design, hip, landelijk of romantisch? Bijzonder Plekje heeft een selectie gemaakt van de meest bijzondere logies & ontbijt adressen in Nederland, met alleen de mooiste en meest gastvrije adressen.

Dienblad met ontbijt op bed.

Ook fijn, een luxe bed and breakfast

Wanneer je kiest voor een overnachting bij een luxe bed & breakfast, dan kies je voor iets extra’s. Extra service, extra ruimte, extra gastvrijheid, extra faciliteiten. Optimaal genieten dus! Je wordt gegarandeerd in de watten gelegd.

Wat is luxe?

Luxe is een breed begrip. Wanneer je luxe in een woordenboek opzoekt, krijg je de omschrijving: ‘wat prettig is, maar niet nodig’. En dat is het precies. Voor de een is het luxe dat je niet zelf voor je ontbijt hoeft te zorgen, voor de ander is de geur van fris beddengoed luxe. Een nachtje weg met z’n tweetjes kan luxe zijn, net als de mogelijkheid om even helemaal niets te hoeven…

Elke bed & breakfast is anders. Wat ze gemeen hebben is kwaliteit én persoonlijke aandacht. De B&B’s die we geselecteerd hebben onderscheiden zich van anderen door het luxe interieur, het uitgebreide ontbijt, de ruime kamers en extra’s in de vorm van een hot tub, privé wellness, het bieden van massages, een open haard of zwembad in de tuin. De luxe bed & breakfasts zijn vaak nog beter dan een hotel!

Hot tub met borrelplank.

Volg je Bijzonder Plekje ook op Instagram?

 
De fijnste adressen

Zoek je een bijzonder plekje om te overnachten? Kies een luxe bed & breakfast, die net iets extra's biedt. Met hot tub, sauna, haard of...