Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Over Marleen Brekelmans
'Ik gun iedereen de bijzondere beleving van een bijzonder plekje. Dit doe ik door hoogst selectief te werk te gaan bij het kiezen van bijzondere plekjes. Ik zoek naar originele accommodaties en adressen met stijl en karakter, oprechte aandacht en gastvrijheid.'

Bijzondere plekjes

Een paar favoriete plekjes »

Ik help je…

Vind je het ook zo lastig om het juiste adres te vinden op het internet, waar je verzuipt in het aanbod en twijfelt of je vondst wel echt zo bijzonder is als je hoopt?

Bespaar jezelf een eindeloze zoektocht, ik heb alvast een selectie van echt bijzondere plekjes voor je gemaakt en help je graag met het vinden van het perfecte adres voor je dagje uit, weekendje weg of je vakantie.

 

Op Bijzonder Plekje verzamel ik de meest bijzondere adressen in Europa, van theetuin en pipowagen tot designhotel. Met mijn persoonlijke selectie van B&B’s, hotels, vakantiehuizen, glamping- en campingadressen verras en inspireer ik anderen om verder te kijken dan de standaard hotels & bungalowparken. Met mijn jarenlange reiservaring weet ik als geen ander hoe belangrijk een fijne plek is, wat oprechte gastvrijheid voor je betekent en hoeveel een bijzonder plekje toevoegt aan je (reis-)beleving.

Marleen in het kort:

45+, getrouwd met Robert, moeder van 3. Bezocht meer dan 80 landen. Werkte in Frankrijk, Griekenland, Thailand en Mexico. Begeleidde reizen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Was 5 jaar Afrika en Midden-Oosten deskundige bij SNP in Nijmegen. Werkte 10 jaar als Afrikaspecialist bij Untamed Travelling. Sinds 2007 zelfstandig ondernemer. In 2010 gestart met Bijzonder Plekje. In 2014 verscheen het eerste Bijzonder Plekje boek, inmiddels heb ik 8 boeken geschreven. Sinds 2021 ben ik ook te zien als Vrijetijdsdeskundige bij Koffietijd.

Koffietijd met Marleen

Wat vind je op Bijzonder Plekje?

Een Bijzonder Plekje ben je niet zomaar. We zoeken voor jullie (vakantie-)adressen die net dat beetje extra bieden. De adressen op de site zijn persoonlijk geselecteerd (én de meeste uitgeprobeerd). We zijn kritisch en willen graag dat jullie verblijf bijzonder is, een beleving en een herinnering voor altijd. Belangrijk daarbij is de persoonlijke benadering en oprechte gastvrijheid. Kleinschaligheid en authenticiteit spelen ook een grote rol. Tenslotte wil je tijdens je weekendje weg en/of vakantie écht zorgeloos genieten.

De variatie in het aanbod is groot. Niet één plekje is gelijk, je vindt kindvriendelijke glamping accommodaties, knusse vakantiehuisjes in de natuur voor rustzoekers en romantische bed & breakfasts voor jullie samen. Maar ook een klein familiehotel aan zee, een designhotel in de stad en unieke logeerconcepten.

Het aanbod aan bijzondere plekjes beperkt zich niet alleen tot Nederland. We gaan ook de grens voor je over! Charmante gîtes in Frankrijk, kindvriendelijke vakantiedomeinen in Italië, berghotels in de Alpen en zalige adressen bij onze zuiderburen. Van België tot Portugal, van Zweden tot de hak van Italië.

Door het diverse aanbod hebben we voor iedereen wel een bijzonder plekje. Rustzoekers, wandelaars, gezinnen met kinderen, hondenliefhebbers of …. Iets te vieren? Een romantisch weekendje boeken? Met vriendinnen op stap? Een groepsaccommodatie boeken die hip is? Met opa & oma op vakantie? Welkom, laat je inspireren!

Mijn boeken

In 2022 verscheen Bucketlist Nachtje weg in Nederland: 24 uur eten, slapen en beleven

In 2021 verscheen Bucketlist Eropuit in Nederland, met de leukste tips in eigen land. Een bestseller!

In 2020 verschenen Buitengeluk, met 30 fijne tips om te kamperen en logeren in Nederland en Bucketlist Romantisch weekendje weg, met tips voor Nederland en België.

Ik schreef in 2017-2018 een 4-tal boeken met de leukste tips voor elk seizoen:

  • In GUUR ontdek je het mooiste voor de herfst.
  • In ZWOEL vind je heel veel tips voor een lange zwoele zomer.
  • FRIS, een feel goed boek met tips en bijzondere plekjes om de lente te beleven.
  • KOUD, met tips en bijzondere plekjes om het beste uit de winter te halen.

In 2014 verscheen het eerste Bijzonder Plekje boek, een verlengstuk van de website, boordevol tips, bijzondere adressen, mooie foto’s, quotes en vele extra’s.

‘Een gezellig, warm, vrolijk ‘feel good’ boek met fijne adressen en extra’s in de vorm van ansichtkaarten, een deurhanger en stickers. Met het boek in je handen, een kop thee op tafel ‘ondertussen ergens anders’ genieten.’

Bekijk mijn boeken

Covers van Bucketlist boeken

 

Marleen verzamelt de leukste adressen in Europa. Met haar persoonlijke selectie verrast ze de liefhebber van het goede leven met tips. Met haar uitgebreide reiservaring (wereldwijd) is zij een expert te noemen op het gebied van bijzondere (overnachtings-)plekken, fijne adressen en hotspots.’

Heb je een bijzondere tip?

Benieuwd naar mijn nieuwste ontdekkingen? Volg me via Facebook, Twitter, Instagram en reis met me mee.

Heb jij een Bijzonder Plekje mogen ervaren? Deel het met me, ik hoor graag van je!

Marleen

P.S. Ideeën voor een samenwerking? Bekijk ook mijn persoonlijke website.

Bijzonder Plekje B.V. (KvK 84782293) is onderdeel van Bijzonder Concepts B.V. gevestigd te Heteren.