Even geduld...

A strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world. Dat is de betekenis van wanderlust. Reis jij graag naar plekken die nieuw voor je zijn, ken jij je paspoortnummer uit je hoofd en heb je thuis minimaal één woonaccessoire waarop een wereldkaart te zien is? Grote kans dat jij, net als Anne de Buck, het wanderlust-gen hebt! In haar boek Feed your wanderlust vind je heel veel inspiratie voor je volgende reis.

De cover van het boek Feed your wanderlust, met Anne de Buck aan de achterzijde langs het spoor

Dit is alweer het vierde boek van Anne van het succesvolle blog Your Little Black Book. Met Feed your wanderlust wil ze je inspireren om nog meer uit je reizen te halen, om bewuster te genieten van alle mooie ervaringen en offline herinneringen te maken waar je nog vaak aan terugdenkt. Het boek gaat in vijf hoofdstukken in op de thema’s: een bohemian lifestyle, wanderlust-basics, travel and life, boho travel guides en de bohemian bucketlist.

Reistips die altijd werken

Reizen is iets heel persoonlijks maar met een aantal tips kan iedereen zijn voordeel doen. Wereldreiziger Anne deelt in hoofdstuk 2 haar wanderlust-basics. Een goede tip is natuurlijk: go with the flow! Houd tijd vrij in je programma en boek niet alles van tevoren. Zo creëer je ruimte om ter plekke zelf dingen te ontdekken. Ga hotel-hoppen is een andere tip waar ik me als Bijzonder Plekje ambassadeur helemaal in kan vinden. Op die manier probeer je verschillende leuke logeeradressen uit en ontdek je meer van jouw vakantiebestemming. In het hoofdstuk vind je ook tips om groener te reizen en online tools en apps om te gebruiken tijdens je trips.Een rieten hoedje op een betonnen muur van de spoorbrug, de hand van Anne en het spoor

Boho Travel Guides

Maar de reiskriebels beginnen écht te komen wanneer je door Anne haar favoriete bestemmingen van de afgelopen jaren bladert in hoofdstuk 4. Foto’s om bij weg te dromen en steeds 5 travel tips per bestemming. Ook ik bewaar prachtige herinneringen aan Vietnam en Colombia en Marokko staat heel hoog op onze wishlist. Met een camper door Marokko reizen: staat genoteerd nu! Andere boho travel guides gaan bijvoorbeeld over Zuid-Afrika, Santorini en Sri Lanka. Anne de Buck in de trein in Sri Lanka.

Not all those who wander are lost

Net als in het boek Staycation heeft Anne haar favoriete (reis)bloggers, Instagrammers, journalisten en YouTubers gevraagd naar hun meest bijzondere bucketlist-ervaring. In het laatste hoofdstuk vind je 46 bijzondere tips om bij weg te dromen, inclusief die van Marleen en mij! Van een reis door India en een expeditie naar Groenland tot zeilen naar een onbewoond eiland en buggy rijden op IJsland.
Een palmboom aan zee, uit het boek Feed your wanderlust

Nieuwsgierig geworden naar Feed your wanderlust?

Wil jij je onderdompelen in reisinspiratie en tips en tricks om nog meer uit jouw reizen te halen? Bestel snel jouw exemplaar van Feed your wanderlust:

Titel: Feed your wanderlust van Anne de Buck
Uitgever: Terra
Prijs? € 20,-
ISBN: 9789089897640