Even geduld...

Met het thema van de boekenweek, reizen, kan ik er natuurlijk niet onder uit om een bijzondere reisgids bij jullie onder de aandacht te brengen. Heb je een stedentrip op de planning staan en wil je een stad door & door leren kennen, dan mag een van deze stedengidsen van Kosmos zeker niet ontbreken.

Sarah Breimer schrijft de reisboekenserie 'door & door'. Een stedengids boordevol inspiratie, korte sfeerverhalen en mooie foto's die een aantal Europese steden net even anders laat zien. Niet alleen de highlights van de stad krijgen aandacht, het zijn juist de 'andere plekken' die het boek (en dus jouw stedentrip) uniek maken. Bijzondere plekjes, parken om de hele middag te blijven zitten, verscholen binnentuinen, kleine musea en markten waar de locals graag komen. 

Beleef de stad van binnenuit

Sarah heeft een prettige schrijfstijl. Ze neemt je met haar teksten mee op reis en leert je gelijk over de lokale gewoonten. Voor mij op tafel ligt door & door Milaan. Wanneer ik hoofdstuk 5 'Aan tafel' lees, verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht:

'De gemiddelde Milanees begint de dag met een kopje koffie en een zoet broodje, ergens aan de bar in de buurt. Tot een uur of elf wordt er overigens met alle plezier melk in die koffie geschuimd en geschonken, maar na elven hoort de koffie gewoon zwart te zijn. Wie dan nog een cappuccino of latte macchiato durft te bestellen, kan bij een echte Italiaan rekenen op gefronste wenkbrauwen en theatraal veel onbegrip: een toerist zeker.'

Yellow pages

Sarah neemt je mee in Parijs, Milaan en Barcelona. Half april 2014 verschijnt deel vier over Antwerpen. De moeite waard als je een stad echt wilt leren kennen!Achterin de stedengidsen vind je de 'yellow pages' met tips voor je verblijf in de stad. Daarnaast vind je op deze pagina's praktische informatie over de plekjes die in de sfeerverhalen worden genoemd.