Even geduld...

Als het ’s avonds alweer eerder donker wordt en de ochtenden fris en nevelig zijn, voel je dat de zomer ten einde loopt en de herfst in aantocht is. Ik ben dol op de zomer, maar verheug me ook op het najaar. Want als het buiten nat en guur is, is het binnen heerlijk behaaglijk en knus. Gordijnen dicht, dikke sokken en kaarsjes aan, kopje thee erbij: gezellig!

Eropuit in de herfst

De prachtige gekleurde bladeren van de bomen, de zon die ’s morgens door de nevel schijnt en de eerste herfststorm: de natuur in de herfst is prachtig en de moeite waard om eropuit te gaan. Wist je dat je deze herfst extra veel kans hebt om tijdens een boswandeling eekhoorns te zien? Door de zachte winter zijn veel eekhoorns de winter goed doorgekomen en de jongen die in het begin van de zomer zijn geboren, verlaten in de loop van september hun nest. Met goede (outdoor)kleding trotseer je iedere najaarsstorm met als beloning lekker opwarmen met warme chocolademelk!

ZWVraG9vcm4=

Herfstzon

Zoek je toch liever het zonnetje op in de herfstvakantie? In landen als Frankrijk, Spanje en Mallorca, Portugal, Griekenland en Turkije is het in de herfst heerlijk. Met aangename temperaturen van ruim boven de 20 graden zijn dit fijne plekken voor een zon- strandvakantie in september of oktober. Behalve de warmte is er nog een groot voordeel: geniet van rust en ruimte want het is er lang niet zo druk als in het hoogseizoen!

Maar ook landen als Engeland, België en Duitsland hebben in de herfst veel te bieden. De kleuren langs de Engelse zuidkust, de herfstbiertjes bij onze zuiderburen, de gekleurde heuvels en bossen bij onze oosterburen. Maak plannen om er ook in de herfst op uit te gaan en te ontdekken hoe mooi ook dit seizoen is.