Even geduld...

Aan het einde van elke maand geef ik een terugblik op de afgelopen maand. Met mijn hoogtepunten, nieuwste ontdekkingen, best bekeken Bijzondere Plekje, favoriete foto op Instagram. Om even stil te staan bij al het moois! Vandaag aflevering 5: de hoogtepunten van mei 2015.

Bijzondere ontdekkingen

Op mijn wensenlijstje staat voor elke leuke Nederlandse stad een bijzonder plekje, met hotspots om te bezoeken tijdens je citytrip. In Amsterdam is onlangs in een statig pand Villa Nicola geopend, een boutique B&B. Een oase van rust, van weelde, van eigentijdse schoonheid.

Een stedentrip naar Utrecht is ook helemaal hip & happening. Je kunt nu niet alleen bij het mooie Cornelis overnachten bij de Witte Vrouwen, maar ook in hartje stad bij loftappartement Onder de Dom.

Bijzonder Plekje op vakantie

De maand mei startte met vakantie: meivakantie! Met onze kinderen twee weken naar Frankrijk. We vlogen op Bergerac en verbleven de eerste week bij het mooie vakantiehuis La Fermette Lot, een plek om helemaal tot rust te komen!

Met onze huurauto hebben we de tweede week vanuit de bijzonder mooie lofts van Bassiviere de Lot et Garonne verkend, met authentieke bastide dorpjes en gezellige marktjes. De zomerse temperaturen, het lekkere eten van Laura, het zwembad… de vakantie had nog weken mogen duren!

Top 3 best bezochte plekjes

In mei zijn de volgende drie plekjes het meest bezocht op Bijzonderplekje.nl

1. Strandhuisje Groede
2. Strandhuisjes Zeeland
3. Strandhuisjes Julianadorp

Favoriet op Instagram

Met stip op nr. 1… lunch aan zee op Formentera. Ik verlang terug naar de helderblauwe zee, de zon, de eilandsfeer…

Op bezoek bij…

Half mei bracht ik een middagje door bij Marleen van Camping In het Wijland. Haar tipi's, pipowagen en gepimpte caravan staan in een weiland in Bemmel, op fietsafstand van Nijmegen. Wat een heerlijke plek om bij mooi weer met je voeten in het gras te genieten… Bij ons gierde de wind om de tent, kletterde de regen op het doek terwijl wij comfortabel bij een vuurtje zaten. 

VGlwaSBpbiBoZXQgV2lqbGFuZA==S2V1a2VudGlwaSBpbiBoZXQgV2lqbGFuZA==

Begeleid door een heerlijk zonnetje bezocht ik enkele dagen later een paar plekjes in Zeeland, met als hoogtepunt mijn bezoek aan vakantiehuis Taflecht. De ligging aan de duinen, op loopafstand van het strand, is echt uniek. De ontmoeting met eigenaresse Esther was bijzonder, alsof we elkaar al jaren kenden, hebben we urenlang gekletst onder het genot van een verse Zeeuwse bolus. 

Bijzonder Plekje in de schijnwerpers

Ook deze maand is Bijzonder Plekje in de bladen verschenen. In het frisse magazine PUUR! Zomer staan maar liefst 5 pagina's met bijzondere groepsaccommodaties, J/M schreef over Bijzondere Campings. 

Op reis naar…

Eind mei ging ik op uitnodiging van Visit Formetera een paar dagen naar het eiland Formentera. Wat een fantastische bestemming voor liefhebbers van strand, zon, rust, eilandgevoel en heerlijk eten! De komende weken volgen de tips voor je vakantie op dit zonnige eiland. 

In juni ben ik meer thuis bij ons eigen Bijzondere Plekje! Ik ben benieuwd wat de maand me gaat brengen. Op naar de zomer!

Marleen