Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Ibiza en Formentera
Het eiland Ibiza spreekt tot ieders verbeelding. Spreek de naam Ibiza uit en je krijgt de eerste oh & ah's te horen. 'Nog op mijn bucketlist' is een veel gehoorde opmerking wanneer het over Ibiza gaat. Ik snap het wel: dit eiland heeft prachtige baaien, helderblauw water, fijne restaurants, goede beachclubs en een beroemde dancescene, hipper dan hip. Maar ook als je geen behoefte hebt aan party eiland Ibiza, vind je er nog veel fijne plekjes.

Over Ibiza & formentera

‘Nog op mijn bucketlist’ is een veel gehoorde opmerking wanneer het over Ibiza gaat. Ik snap het wel: dit eiland heeft prachtige baaien, helderblauw water, fijne restaurants, goede beachclubs en een beroemde dancescene, hipper dan hip. Maar ook als je geen behoefte hebt aan party eiland Ibiza, vind je er nog veel fijne plekjes en verborgen baaien.

Het eiland Formentera is het kleinere zusje van Ibiza, alleen per boot bereikbaar. Paradijselijk mooi met witte zandstranden, azuurblauwe zee, hippe strandtenten en een gezellige hoofdstad. Een fijn vakantie-eiland!

Vakantie op Ibiza

Het eiland Ibiza heeft een magische werking op haar vakantiegangers. De rost Es Vedra, het historische centrum van Ibizastad Dalt Vila, de hippiemarkt van Punta Arabi, de stranden… Ibiza doet iets met haar vakantiegangers. Het relaxte sfeertje en het fijne klimaat zullen zeker meewerken aan de magie.

Wanneer je op vakantie gaat naar Ibiza is het verstandig om een autootje te huren. Het eiland heeft zoveel mooie baaien om te verkennen en verborgen strandjes om te ontdekken. Restaurantjes liggen verspreid over het eiland, hippiemarktjes in dorpjes in het noorden en de mooiste zonsondergangen op plekken waar je niet zomaar komt zonder huurauto.

Er gaan jaarlijks veel vakantiegangers naar het eiland. Wil je de drukte nog enigszins ontwijken, boek dan een verblijf in het noorden van het eiland. Een stuk rustiger en met dorpjes waar het leven nog voortkabbelt.

Droomeiland Formentera

Het kleine zusje van Ibiza is het eiland Formentera. Dit zuidelijker gelegen eiland is zo mogelijk nog mooier dan Ibiza. Het water nog net iets blauwer, de stranden nog witter… Het eiland is vlakker en makkelijk per fiets te verkennen. Veel bezoekers maken vanaf Ibiza een dagtocht naar Formentera, springen op de fiets en bezoeken verschillende baaien en de charmante ‘hoofdstad’ Sant Francesc Xavier. Wat mij betreft, trek je een paar dagen uit voor een bezoek aan dit droomeiland, er is meer dan genoeg te ontdekken!

Formentera en Ibiza horen bij de eilandengroep de Balearen, gelegen in de Middellandse Zee. Ook Mallorca hoort bij de archipel en is al net zo mooi!

Lees ook onze tips voor Mallorca

Vermijd de drukte op Ibiza en Formentera

Wanneer je in de gelegenheid bent om buiten het hoogseizoen te reizen, doen! Tijdens de zomermaanden worden beide eilanden overspoeld door toeristen. Een huurauto moet je lang van tevoren boeken, stranden zijn overvol, hippiemarkten puilen uit en in de hippe restaurants moet je ver vooraf al een tafeltje reserveren. Niet echt leuk dus… Reis buiten die drukte en je ervaart de eilanden zoals ze het fijnst en mooist zijn, met baaien waar je slechts met een paar anderen het strand deelt, restaurants waar je nog spontaan binnen kunt lopen en hoogtepunten die je nog kunt bezoeken alsof je een ontdekkingsreiziger bent.Ook leuk om te lezen:
Ibiza: 3x strand met fijn restaurant Ibiza heeft prachtige stranden en baaien met helderblauw water. Dit zijn onze favorieten! 3 Strandjes met fijne restaurantjes. Marleen , 7 juni 2017 Impressie: Ibiza Ibiza spreekt tot ieders verbeelding. Hip(pies), magisch, zonnig: een heerlijk vakantie-eiland. Een eerste kennismaking in beeld. Marleen , 16 mei 2017 Ibiza: 3x de mooiste lunchadressen Naar Ibiza en op zoek naar de leukste eettentjes? Vraag eens rond en gegarandeerd dat je deze drie adressen getipt krijgt! (+ bonustip) Marleen , 6 juni 2017 Tip: 3x doen op Ibiza Binnenkort naar Ibiza op vakantie? Deze drie adressen mag je niet missen! Nathalie Paak, 3 december 2014 Tips: Shop & sleep Ibiza Slechts een paar dagen op Ibiza is genoeg om te genieten van zon, lekker eten, touren op het eiland en slipperweer! Onze tips! Femke Ditmars, 5 februari 2017 Hotspots: Niet missen op Formentera Een bezoek aan Formentera is niet compleet zonder een bezoek aan een van deze fijne adresjes. Van beachclub en woonwinkel tot sterrenrestaurant. Marleen , 17 juni 2015 Hotspots: De mooiste plekjes op Formentera Idyllisch, puur en beeldschoon, dat is Formentera, een eiland naast Ibiza. Prachtige vergezichten rondom, we tippen je de best views. Marleen , 3 juni 2015 Tip: Formentera, 23 graden in oktober Een najaarsvakantie op het Spaanse eiland Formentera biedt volop voordelen ten opzichte van het hoogseizoen. Rust, warmte, aantrekkelijke prijzen. Doen! Marleen , 29 september 2015 Impressie: Formentera, een eerste kennismaking Een eerste kennismaking met het Spaanse eiland Formentera: Formentera in beeld. Marleen , 31 mei 2015 Slapen: Formentera, where to stay? Bijzonder overnachten op Formentera, de meest bijzondere hotels en B&B's voor je geselecteerd. Marleen , 7 juni 2015