Even geduld...

Op zoek naar een leuke (vriendinnen)trip? Wat denk je van een MiniCruise naar Newcastle in Engeland! Je reist er gemakkelijk naartoe en Newcastle verrast je met veel hippe plekjes. Onze tips voor een fijne reis en verblijf. 

Qm9vdCAy

Op uitnodiging van DFDS stap ik aan boord van de Princess Seaways. Deze prinses – met plek voor maar liefst 1460 passagiers – vaart elke nacht van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne (afgekort Newcastle) in het noorden van Engeland. Zeg ik 'cruise', dan denk jij waarschijnlijk 'comfortabel'. Inderdaad – eenmaal langs de douane heb je naar de reis geen omkijken meer en op het schip vind je alles wat je nodig hebt. Met onderstaande tips maak je de trip extra gezellig!  Qm9vdCAxU2NoaXAgZ2FuZ2VuU2NoaXAgZXRlbg==

Cruiseproof reismaatje

Op een cruise heb je vrijwel geen reis- of keuzestress en dus zeeën van tijd. Tijd voor samen eten en drinken en heel veel kletsen. Dat vraagt om een gezellig reismaatje die niet terugdeinst voor een eventuele stormachtige nacht (zie volgende tip). Ik neem één van mijn liefste vriendinnen mee die ik al een tijd niet gezien had. Ken jij ook iemand met wie je uren kunt praten en lachen? Perfect gezelschap voor een cruise, dus meevragen zo’n topper!

QiBjaGVlcnM=QiBodXQgYm9vdA==

Golven overleven

Je zit op een schip en dat kan betekenen: zeeziekte. We moeten ons tijdens de heenreis een beetje koest houden, ter compensatie van de golven zeg maar. Hier komen een paar hoe-overleef-ik tips!

  • Ga naar de Guest Service Center (op de 6e verdieping) voor een gratis reistabletje. Handig als je die zelf bent vergeten.
  • Maak het zo gezellig mogelijk in je hut. Zet een leuk muziekje op, deel een Tony Chocolonely en focus op de gezellige gesprekken in plaats van op de golven.
  • Even een frisse neus halen helpt. Ga naar buiten om een Leonardo DiCaprio en Kate Winslet momentje (Titanic) te pakken. Gewoon doen! 
  • En ga vroeg naar bed. Want voor je het weet, is de nacht voorbij en is Newcastle al in zicht. ​

U2NoaXAgYnVpdGVuSHVpc2plcyBrdXN0IA==

Blijf een nachtje in Newcastle slapen

Om je citytrip écht relaxed te maken, raden we aan een nacht in Newcastle te blijven. Wij slapen in Motel One Newcastle (betaalbare designhotels in veel grote steden in Europa). Vanaf de bushalte een paar minuten lopen, centraal gelegen en leuk ingericht. Check de gave entree van het hotel. 

Waarschijnlijk kun je ’s ochtends nog niet meteen inchecken, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Zoek in het hotel een comfortabele plek om te zitten en bestel een drankje. Of laat je bagage achter bij de receptie en zoek een leuke koffietent op.SG90ZWwgIDM=SG90ZWw=

Wil je weten welke plekjes wij bijzonder vinden in Newcastle? Lees het in het volgende blog in januari. Wat denk je bijvoorbeeld van Las Iguanas waar je lekkere nacho’s kunt eten?

Praktische informatie:

Cruise: Boek je MiniCruise naar Newcastle via DFDS. Je hebt de keuze uit verschillende hutten die allemaal voorzien zijn van opgemaakte bedden en een eigen badkamer.
Hotel: Boek een kamer bij Motel One Newcastle.
Fun fact: In januari is het uitverkoop in Newcastle. Misschien een goed moment om te gaan? Omdat DFDS geen bagagelimiet rekent, kun je best een extra koffertje meenemen!