Even geduld...

Durf jij het aan: je vaste ‘vakantieregels’ loslaten? Doe het eens anders op vakantie. Hou niet vast aan de bestaande rituelen en het lijstje van bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Laat de dag komen zoals hij komt. Wanneer je kunt loslaten en je geen zorgen maakt als alles anders loopt dan gepland, zul je zien wat voor bijzonders er op je pad komt. De mooiste momenten (en meest dierbare herinneringen) zijn vaak de meest onverwachte. 

Hoe doe je dat? Gewoon proberen! Een paar tips:

  • 'Put down that map and get lost' 

Loop rond en verdwaal. Verlaat de gebaande paden en volg je hart en gevoel. Wandel kriskras door de stad, rijd fluitend je gevoel achterna en ga waar je hart je brengt. Laat je verrassen door de onverwacht mooie plekjes die je tegenkomt. 

  • ‘Like a local’

Sta open voor tips van de lokale bevolking. Vraag zomaar iemand op straat wat je zeker gezien moet hebben voordat je naar huis gaat, waar hij/zij zelf graag eet en wat de hippe hotspots zijn. Je hebt dan niet alleen een leuk contact dat uit kan lopen op een bijzondere ontmoeting, je komt ook op plaatsen waar je anders niet zo snel komt. Maak gebruik van de kennis die een lokale bewoner heeft: de meest bijzondere plekjes staan vaak niet in een reisgids.

  • Speelregels in je koffer

Weet je van jezelf dat je moeite hebt met het loslaten van bestaande gewoontes, stop dan een set ‘Speelregels’ in je koffer. Die dagen je uit om even uit je routine te stappen. Het zijn losse kaartjes met ontregelende opdrachten. Hilarisch, ontspannend, verfrissend en niet alledaags. ‘Dagje uit? Ga naar het station, pak de allereerste trein die vertrekt en stap uit op de eindbestemming.’ Iedere speelregel daagt je uit tot een klein avontuur.

  • Boek een tour met een local

Ga met een local op stap zonder andere toeristen. Op steeds meer plekken kun je een wandeltour of fietstocht op maat boeken. Vooraf bespreek je je wensen en samen ontdek je de leukste plekken, passend bij jou. Een gezellige volksbuurt, dat ene restaurant met lokale gerechten: de locals wijzen je graag de weg naar verborgen geheimen. 

Durf jij het aan?