Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
De mooiste reisboeken
Het bladeren door een reisboek, tips verzamelen aan de hand van een goede stedengids, alvast wegdromen bij mooie foto's... Reizen en vakantie vieren zijn onlosmakelijk verbonden met boeken: reisgidsen, leesboeken, kookboeken. We tippen je graag onze favoriete (reis-)boeken: met de beste tips voor betere vakantiefoto's, de leukste hotspots voor tijdens je reis, inspiratie vanuit je luie stoel.

Inspiratie voor thuis

Meer »

Op reis vanuit je luie stoel

Uren kan ik zoet zijn met het bladeren door mooie fotoboeken, het lezen van reisverhalen en het voorbereiden van een reis. Heerlijk om thuis een beetje de sfeer van je vakantieland te proeven en weg te dromen met een stapel reisboeken. Uiteraard is er heel veel informatie online te vinden en daar maak ik ook handig gebruik van. Maar er gaat niets boven ouderwets bladeren door een reisgids! Alvast een klein beetje vakantie…

De fijnste reisboeken

Hoewel we online uren kunnen speuren naar de beste plekjes voor op reis, de mooiste bezienswaardigheden, dat ene bijzondere plekje en dat restaurant dat we echt niet mogen missen, gaat er toch niets boven een goede reisgids. We zijn fan van de gidsen van Time to momo en dan vooral de stedengidsen (voorheen bekend als de 100% stedengids). Aan de hand van een aantal wandelingen ontdek je de leukste plekken in de stad, getipt door een local, hoe fijn is dat! Hippe hotspots, mooie conceptstores, de lekkerste restaurants; deze tips wil je niet missen.

Lezen op vakantie

Vakantie is het moment om eindelijk die stapel boeken te lezen waar je de rest van het jaar niet aan toe komt. Er ligt bijna standaard een aantal boeken op me te wachten en wanneer het bijna vakantie is, groeit dat aantal. Ik heb heel wat afgesjouwd, maar tegenwoordig neem ik mijn Kobo e-reader mee op reis. Handig als je alleen met handbagage het vliegtuig in mag, maar ook ideaal voor een lekkere luie vakantie aan het zwembad. Je kunt er oneindig veel boeken op kwijt. Het fijne is dat je nu met een abonnement ook onbeperkt kunt lezen.

Verbeter je vakantiefoto’s

En dan heb je je vakantie helemaal uitgestippeld en kom je op de meest fotogenieke plekken, dan wil je al dat moois natuurlijk wel goed vast kunnen leggen. Want hoe heerlijk is het om bij thuiskomst na te genieten aan de hand van je vakantiefoto’s. Een cursus fotografie kan een uitkomst zijn voor als je nog niet zo handig bent met het maken van goede foto’s.

  • Laura Vink Laura is fotograaf, reiziger en eigenaar van Vink Academy. Onder het motto: ‘Iedereen kan mooie foto’s maken’ leert ze je graag meer over fotograferen. Niet alleen met het boek Reisfotografie, maar ook via online video’s, blogs, ebooks en cursussen.
  • Heb je alleen een smartphone? Prima! Ook daarmee maak je prachtige foto’s. Anki van Zilverblauw geeft je in haar boek ‘Snap’ tips voor betere foto’s met je telefoon.

De lekkerste kookboeken

De smaak van je vakantie thuis op je bord? Dat is pas echt nagenieten en je vakantiegevoel lekker lang vasthouden. Of je nu op vakantie gaat naar Griekenland, Italië, Spanje of Zweden, elk land heeft eigen traditionele en karakteristieke gerechten. Wat dacht je van Smørrebrød, schnitzels of tzatziki? Tapas, pizza en raclette?

Er verschijnen steeds meer boeken waarin cultuur, bezienswaardigheden en recepten gecombineerd worden, perfect om de sfeer van je reis thuis te proeven. Tijdens mijn rondreis door Skåne, Zuid-Zweden, genoot ik dagelijks van de Zweedse keuken. Van heerlijke fika momenten tot culinaire hoogstandjes. Het boek ‘De keukentafel van het Noorden’ brengt me weer even terug naar die fijne genietmomenten op reis.

Bijzonder Plekje boeken

Hoe bijzonder is het dat ik met mijn liefde voor boeken al zes boeken heb mogen schrijven.

Boeken die je op je salontafel laat liggen om elke keer weer even op te pakken.Ook leuk om te lezen:
Boek: De keukentafel van het Noorden Het boek De Keukentafel van het Noorden is een kookboek dat je wekenlang op tafel laat liggen, om keer op keer door te bladeren. Marleen , 1 januari 2018 Boek: KOUD van Bijzonder Plekje Beleef de winter! Dit koudste seizoen van het jaar heeft veel moois te bieden. In KOUD vertel ik je hoe je je winter vult met warmte en gezelligheid. Marleen , 11 oktober 2017 Boek: Koffie! 182 koffiespots waar je blij van wordt. Een boek vol met de mooiste en lekkerste koffieadressen in Nederland en België. Lekker! Marleen , 28 december 2017 Boek: Caravanity Gepimpte caravans zijn helemaal hip & hot. Inspiratie nodig om mee te doen aan deze hype? Lees het Caravanity boek van Caravanity. Marleen , 11 juni 2014 Boek: Reisfotografie van Laura Vink Het boek Reisfotografie van Laura Vink; een must-have voor elke reiziger én voor iedereen die graag reist vanuit zijn of haar stoel. Marleen , 12 november 2016 Boek: Snap! Fotograferen met je smartphone Gebruik jij ook altijd je smartphone voor het maken van je foto's? Met het boek Snap! leer je nog mooiere foto's maken. Nuttige tips! Marleen , 8 oktober 2017 Boek: Zó zondag Zondag, een dag waarop alles kan en niets moet! Geniet van dit inspiratie-boek voor zondag, met leuke uitjes, verhalen, recepten en interviews. Marleen , 9 december 2016 Stedentrip: Op pad met Stadskookboek Antwerpen Ontdek de leuke stad Antwerpen aan de hand van het Stadskookboek Antwerpen en geniet van alle culinaire ontdekkingen in deze stadsgids. Jolanda , 9 oktober 2017 Boek: FRIS van Bijzonder Plekje De lente op haar mooist beleven? In het boek FRIS vind je volop tips en bijzondere plekjes om het beste uit de lente te halen. Marleen , 8 maart 2018 Boek: Food en route, tips voor je picknick Zwoele dagen nodigen uit tot picknicken. Als je érgens een vakantiegevoel van krijgt, is het van picknicken. Gebruik de tips uit Food en route. Marleen , 10 juni 2018 Boek: 100% Drenthe De reisgids 100% Drenthe bevat auto-, fiets- en wandelroutes door de provincie. De leukste bezienswaardigheden, eet adressen en logeerplekken. Lotte , 6 mei 2016 Boek: ZWOEL, de leukste tips voor de zomer Tips nodig voor een mooie zomer? Bestel het boek ZWOEL van Bijzonder Plekje, boordevol tips en bijzondere plekjes om de zomer te beleven. Marleen , 23 juni 2019 Boek: Mijn Italië Saskia Balmaekers is dé Italië specialist. In haar nieuwe boek 'Mijn Italië' deelt ze de best bewaarde geheimen en persoonlijke favorieten. Marleen , 9 juni 2018