Even geduld...

Onmisbaar op vakantie, een e-Reader. En helemaal zo’n fijne als de Kobo Aura H2O, die handzaam is, waterdicht en waarvan de batterij heel lang meegaat.

Ik ben dol op lezen, helemaal tijdens de vakantie. Voor mij is het ‘verdwijnen’ in een boek totale ontspanning. Hoewel ik thuis ook graag lees, kom ik er veel te weinig aan toe met als gevolg dat er altijd wel een stapel boeken op me ligt te wachten. Deze stapel moét natuurlijk mee op vakantie. Tot ongenoegen van manlief die onze koffers & tassen inlaadt en ook niet erg handig is qua gewicht als we gaan vliegen. Maar, vanaf nu geen overgewicht meer en geen keuzes maken uit de grote stapel. Al mijn boeken gaan voortaan mee, ik heb een Kobo eReader!

Het gemak van een Kobo eReader

Eerder probeerde ik al via mijn iPad(mini) boeken te lezen. Door het spiegelende glas ben ik daarmee gestopt. Zodra er zon op het scherm komt, moet je je heel erg inspannen om te kunnen lezen. Niet handig als je juist aan de rand van het zwembad jouw boeken wil lezen. Ook even in de tuin lezen, was niet fijn. De Kobo eReader is wat dat betreft een verademing. Het matte scherm is helder en leest heel fijn. Je hebt helemaal geen last van spiegelingen of zon op je pagina’s. Los van het fijne scherm is de eReader ook heel makkelijk in gebruik. Door de WiFi kun je zonder tussenkomst van een computer o.i.d. nieuwe boeken kopen en downloaden.

Handige en leuke extra’s

Genoeg reden om mijn eReader voortaan altijd mee op reis te nemen, maar er is nog meer. Ik heb een Kobo Aura H2O, die niet alleen lekker leest, maar ook nog eens waterbestendig is. Heel handig aan de rand van het zwembad of voor het lezen in bad. En de accu lijkt maar niet op te raken. Die schijnt twee maanden mee te kunnen gaan, dat moet ik nog even testen. Leuk extraatje: bekijk je statistieken. Hoeveel uren heb je al gelezen, hoeveel boeken heb je uitgelezen, hoe lang doe je nog over je huidige boek tot zelfs de tijd die je nog nodig hebt je hoofdstuk uit te lezen. Je krijgt ook awards voor je lees ‘skills’, maar dat vind ik een beetje ver gaan.

Onbeperkt lezen op vakantie met Bol en Kobo

Hoe heerlijk, onbeperkt kunnen lezen en nieuwe boeken ontdekken! Het kan! Bol.com en Kobo hebben samen een ebook-abonnement ontwikkeld. Voor een bedrag van € 9,99 per maand heb je toegang tot een groot aanbod digitale boeken. Van bestsellers tot klassiekers, zowel Nederlandstalig als internationaal. Er zijn nu meer dan 40.000 ebooks beschikbaar, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels. Herman Koch, Saskia Noort, Kluun, Jan Siebelink… ook de nieuwste en populairste boeken zijn beschikbaar.

Fijn vooruitzicht toch! Je neemt een Kobo Plus abonnement en zet je e-reader vol met alles wat je wilt lezen. Ook boeken waar je over twijfelt lees je nu makkelijker. Ik kan niet wachten om lekker te gaan lezen! Zou er bijna een vakantie voor boeken

Technische details:

  • Je kunt een hele lange reis plannen, er passen wel 3000 ebooks op.
  • De accu gaat twee maanden mee
  • De Kobo Aura H2O heeft een extra groot, niet-spiegelend 6.8″ Carta E Ink-touchscreen
  • De eReader is waterproof

Het vasthouden van een echt boek, het bladeren, de geur, het uren rondneuzen in een boekenwinkel, dat ga ik zeker missen. Dat weegt echter niet op tegen het gemak. Grappig feitje: in het begin wilde ik de hele tijd de bladzijde van mijn boek omslaan. Ik greep een paar keer mis…

Wil je er ook een?

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je, dit is echt wat voor mij? Heel handig, ook via Bol.com te koop.

– Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Kobo –