Even geduld...

Berlijn – klein atlas voor hedonisten. Dit boek is geen reisgids, waarmee je zo maar even op pad gaat. De kleine atlas Berlijn is een reisboek, eerder nog een kunstboek. Een salontafel-exemplaar die je keer op keer oppakt om weer even door te bladeren, te genieten van de mooie foto’s en meer te leren over de geschiedenis, achtergronden en cultuur in Berlijn. Een indrukwekkend boek om te reizen vanuit je luie stoel, even wegdromen en plannen maken. Dit boek wil je hebben, al ga je nooit naar Berlijn.

De kleine atlas voor hedonisten

De kleine atlas voor hedonisten is een nieuwe reeks prachtige reisboeken voor reizigers en thuisblijvers om je favoriete stad, land of eiland op een heel andere manier te leren kennen. Geen kleine reisgids voor in je tas, maar een prachtig koffietafelboek waarmee je maanden van tevoren al wegdroomt over je volgende reis.

‘Hèdonè’ is Grieks voor genot. Ben jij een hedonist? Iemand die het streven naar geluk als belangrijkste doel in het leven heeft? Hedonisten houden van cultuur en reizen en daar past een stedentrip Berlijn perfect bij, helemaal wanneer je voorbereid op reis gaat aan de hand van de tips in deze atlas.

Wat te verwachten van de kleine atlas Berlijn?

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland, een stad met een indrukwekkend verleden. Met rauwe randjes, een rijke historie, hip en trendy. Een stad die je gaat verrassen. Berlijn is verdeeld in een aantal wijken waaronder onder andere het bruisende Mitte, het historische centrum van het voormalige Oost-Berlijn, multicultureel Kreuzberg, het elegante Charlottenburg en het bij jonge gezinnen geliefde Prenzlauer Berg. In de dikke atlas komt elke wijk uitgebreid aan bod, aan de hand van de onderwerpen geschiedenis, cultuur, natuur, lifestyle en architectuur. De hoogtepunten per wijk en een wandeling of fietstocht maken het af.

Je leert alles over het heden en over het verleden. Naast verhalen, interviews met lokale en culturele ondernemers en artistieke fotografie biedt het reisboek praktische informatie voor je toekomstige reis. Elke editie bevat:

  • Kaarten per wijk waarop de belangrijkste bezienswaardigheden staan;
  • Themapagina’s waarmee je de plek ontdekt, leert kennen en begrijpt;
  • Een overzicht van hoogtepunten om niets te missen;
  • Wandeltochten en fietsroutes waarmee je elke wijk op een andere manier ontdekt.

Ontdek de geschiedenis van Berlijn op de door de oorlog getekende muren. Maak een wandeling door het stadspark Tiergarten. Geniet van het uitzicht vanaf het Panoramapunkt. Slenter over de vlooienmarkt aan het Landwehrkanal. Geniet in een biergarten van een Duitse wurst. Reis op de Karl-Marx-Allee terug naar de DDR-tijd. Kom meer te weten over de architectuur en het ontwerp van de Berliner Philharmonie. Ga dansen in een balzaal uit de 19e eeuw.

Stel je voor hoe het leven moet zijn geweest toen de muur er nog stond, verwonder je over architectuur van het de dome van het Rijksdaggebouw, neem een kijkje in de Berliner Dom en zie hoe heden en verleden vreedzaam samensmelten. Ga dwalen en verdwalen en ontdek de verhalen van de stad. Vooraf met dit indrukwekkende boek op schoot en tijdens je trip met een time to momo stedengids Berlijn in je hand.

(Foto’s uit het boek: Daniel Farò)

Met liefde gemaakt door:

Élodie Benchereau (auteur) en Daniel Farò (fotograaf). Élodie raakte in 2005 tijdens haar eerste lange verblijf in Berlijn gefascineerd door deze voortdurend veranderde stad. Ze verhuisde in 2010 naar Berlijn en startte met Goodmorningberlin.com, een inspiratie-platform boordevol tips en Berlijnse tours op maat. 

Daniel Farò is een in Berlijn gevestigde Italiaans-Duitse reisfotograaf. Zijn werk wordt beïnvloed door het mediterrane en het Scandinavische minimalisme.

Laat je inspireren door deze atlas over Berlijn, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur.

Ja, ik wil! Atlas voor hedonisten Berlijn inkijken of bestellen?