Even geduld...

De weerberichten liegen er niet om, hij komt er aan: de eerste echte lentedag. Verheug jij je ook al zo op je eerste terrasje? Glaasje rosé of witbier erbij en genieten van het lentezonnetje! Dit zijn de 8 leukste terrassen waar je moet zijn.

1. Kontiki Beach in Zeeland

In de provincie met de meeste zonuren van Nederland, Zeeland, ligt een van mijn favoriete plekjes: Kontiki Beach. Aan het grootste zuidstrand van Nederland geniet je hier van hun borrelplankje en natuurlijk het uitzicht op zee. Neem de kinderen gerust mee; er staat een speeltoestel voor de deur of ze vermaken zich op de palen die de golven breken.

Kontiki Beach – Westduin 1, Dishoek

2. Aloha in Rotterdam

Vroeger ging ik hier nog heen voor verjaardagsfeestjes maar inmiddels is dit tropisch zwemparadijs omgetoverd tot, onder andere, deze fijne plek met magistraal uitzicht over de Maas. Bestel hier de bitterballen van oesterzwammen (echt!) bij je biertje en dan kan het grote genieten beginnen.

Aloha – Maasboulevard 100, RotterdamQWxvaGEgKFNvcGhpZSB2ZCBIb2VrKQ==(foto: Sophie vd Hoek)

3. Millinger Theetuin in de Ooijpolder

Nog net in Nederland vind je midden in een natuurgebied deze exotische theetuin. Hier vind je geen standaard terras met een paar tafeltjes en stoelen, maar stapels lekkere kussens, lage bankjes en alles in warme kleuren. Ons favoriete plekje is op een van de banken onder de veranda uitkijkend op de vijver.

Millinger Theetuin – Klaverland 9, Millingen aan de Rijn

4. Picknickers

Gelegen aan het Sneekermeer ligt dit kleine restaurant met een groots terras: Picknickers. De gin-tonic (met bloemetjes) is een aanrader. Ook een uitstekend plekje om je bootje even aan te meren en een van hun lekkere producten to-go mee te nemen.

Picknickers – Utbuorren 54, TerherneUGlja25pY2tlcnM=UGlja25pY2tlcnM=

5. Lekkers aan de Lek

Vanuit een vrolijke pipowagen komen er allerlei lekkernijen het terras op. Alles biologisch, puur en als het even kan lokaal gekocht. Let op: de pipowagen is er alleen in de maanden met lekker weer, daarbuiten kun je terecht op hun locatie in de stad.

Lekkers aan de Lek – Einde Veerweg in Culemborg
(Op de groenstrook tussen de veerpont van Culemborg en de haven.)TGVra2Vyc2FhbmRlbGVr

6. ’t Kalkoentje

Als Jorieke zegt dat dit DE plek is waar zij heengaat om haar eerste wijntje op het terras te drinken, dan mag dit adres in deze lijst niet ontbreken. Gelegen aan het water eet je hier ‘s avonds culinaire hoogstandjes maar voor het eerste terrasje van het jaar geniet je hier vooral van hun wijnkaart.

‘t Kalkoentje – Utrechtsestraatweg 143, RhenendCBrYWxrb2VudGpl

7. Theetuin Overleek

Midden op het platteland en toch maar 10 minuten rijden van Amsterdam vind je theetuin Overleek. Waar de kippen door de tuin en over het terras scharrelen en je echt even kunt genieten van het mooie Hollandse landschap om je heen. Ook leuk: ze verhuren er fluisterbootjes!

Theetuin Overleek – Overleek 6, Monnickendam

Een brede sloot met kano's in het gras en terrasstoelen met parasols

8. De Vreemde Vogel

Met gepaste trots serveren ze hier hun eigen biertje, vlakbij gebrouwen. Groenten en fruit komen rechtstreeks uit eigen moestuin. En ook erg fijn: op zondag zijn hier ‘knutseldames’ waar de kinderen zich mee kunnen vermaken! Kun jij extra genieten van het zonnetje op het vrolijke terras.

De Vreemde Vogel – Van Baerlestraat 252, VlaardingenUGx1aW1hZ2UgRmVzdGl2YWwgMjAxNg==

Wat is jouw favoriete plek om te genieten van de eerste terrasdag van het jaar?

Meer vrolijke lentetips lees je in het lenteboek FRIS